Poszukuję Miśka dla siostry może coś doradzicie???? |
Autor |
Wiadomość |
Valdi_1991
Mitsumaniak

Auto: Galant E33A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2010, 00:17 Poszukuję Miśka dla siostry może coś doradzicie????
|
|
|
Witam poszukuję fajnego miśka dla mojej siostry ponieważ dziś rozbiła swoje auto doszczętnie tzn wpadła w poślizg nie opanowała auta i uderzyła w autobus bokiem (od strony kierowcy) na szczęście była to mała prędkość i nic jej się nie stało ale auto no niezbyt ciekawie wygląda. Jej kia sephia nie nadaje się już do remontu ponieważ drzwi kierowy i pasażera oraz słupek znalazły się ok 30 cm w środku auta podłoga i dach są uszkodzone fotel kierowcy również się przemieścił w głąb a najgorsze jest to że tunel środkowy również się uszkodził. Ale tak jak już mówiłem na szczęście nic jej się nie stało a samochód to tylko kupa blachy więc nie ma się co przejmować.
Ale przejdę do konkretów a mianowicie rozglądam się za Miśkiem dla niej narazie zastanawiałem się między Coltem a Carismą i nie wiem co wybrać najważniejsze żeby było to dość oszczędne auto w dobrym stanie i za rozsądną cenę. Na szczęście się nie spieszy z zakupem bo musi ochłonąć po tym wszystkim ale trzeba zaczerpnąć trochę informacji więc czekam na wasze opinie co do samochodów i silników jakie są najlepszym rozwiązaniem budżet jaki chce przeznaczyć na auto moja siostra to ok 8-9tys złotych i chce kupić autko do wakacji więc jest sporo czasu żeby zaczerpnąć języka.
Z góry dziękuję za informacje i opinie. |
_________________ E33A Rulez !!!!!
 |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 22-01-2010, 00:52
|
|
|
Colta 1.3 cjo. |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
Valdi_1991
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-01-2010, 19:57
|
|
|
wie ktoś może jak Colt 1,3 wygląda ze spalaniem???? |
 |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

|
Wysłany: 22-01-2010, 22:27
|
|
|
Wiemy:) Ogólnie trzeba przyjąć, że przy spokojnej jeździe spali między 6,5l a 7,0. Jak się go pogoni do czerwonego pola to potrafi i 10-11 spalić.
Jeżeli Twoja siostra to spokojny kierowca, to 1.3! ...lubi przydepnąć? -> to polecam 1.6, mocy więcej a spala tyle samo, a czasem i mniej
Może Lancer CK0? Idzie znaleźć 1.3 + LPG z polskiego salonu. Technicznie to samo co colt w sumie.
Jeśli masz jakieś pytania odnośnie colta to wal śmiało, nawet na PW. Postaram się pomóc. |
|
 |
white90
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
|
Wysłany: 23-01-2010, 02:37
|
|
|
Ja mam na sprzedaz CA1A
spalanie tak jak Fragu pisze a cena napewno mniejsza
jak co to PW
Pozdrawiam |
_________________ Eclipse 2g MIVEC AWD
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
Valdi_1991
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-01-2010, 10:40
|
|
|
Ogólnie to moja siostra upatrzyła sobie Carisme i Colta bo mają super wygląd a twierdzi że Lancer już jej się nie podoba w porównaniu do nich.
Jest raczej spokojnym kierowcom jej Kia którą rozbiła miała silnik 1,6 82km ogólnie spalała malutko w mieście ok 6-6,5 a na trasie ok 5,5l na 100km także byłem w szoku najgorsze jest to że samochód był w rodzinie prawie 4 lata i nic sie z nim nie działo tylko standardowe wymiany i to wszystko silniczek igiełka teraz po tym wypadku chyba uszczelniacz pod aparatem zapłonowym strzelił bo pojawiła sie mała struga oleju a ogólnie nic samóchód wygięty jak banan odpala i śmiga jak wcześniej.
Bardzo szkoda mi tego koreańskiego wynalazku teraz będę musiał rozebrać i na części pogonić |
 |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

|
Wysłany: 23-01-2010, 10:50
|
|
|
Colta 1.3 idzie znaleźć w całkiem niezłym stanie, za niezbyt duże pieniądze. Carisma będzie już droższa w utrzymaniu, no i większe spalanie. |
|
 |
Valdi_1991
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-01-2010, 19:44
|
|
|
oto fotki auta mojej siostry
i sory że na początku wrzuciłem duże foty nie zaóważyłem |
 |
Ostatnio zmieniony przez Valdi_1991 24-01-2010, 21:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

|
Wysłany: 24-01-2010, 21:14
|
|
|
Valdi_1991, wrzucaj TYLKO miniatury zdjęć ! Edytuj posta, proszę. |
|
 |
|