|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błędne wskazania komputera ( duży wyświetlacz navi) |
Autor |
Wiadomość |
hartman6
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis DID 2006R
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2011, 21:54 Błędne wskazania komputera ( duży wyświetlacz navi)
|
|
|
Mam pytanie czy ktoś spotkał się z taki problemem. Komputer pokładowy wskazuje mi znacznie większe spalanie jak wychodzi w realu - nic strasznego ale drażni. Zauwżyłem, że przy jeździe na biegu po puszczeniu gazu pokazuje chwilowe spalanie 99,9 a nie jak wcześniej 0,0. Domyślam się, że z tego wynikają błędy. Wskazania i przeliczenia pozostałego w zbiorniku paliwa chyba są prawidłwe. Zastanawiam się, czy nie można tego cuda jakoś zresetować np. wyciągając bezpiecznik czy w ogóle odpinając prąd z akumulatora ? Proszę o ewentualne podpowiedzi. Jak nie o zostanie niestety ASO |
_________________ mario |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 10-05-2011, 06:36
|
|
|
Może ci pokazuje ile możesz przejechać kilometrów na 1 litrze a nie jak chciałeś ile litrów na 100 kilometrów. Przyjrzyj się wyświetlaczowi pewnie jest km/l a nie l/km.
Poprostu zmień ustawienia wyświetlania spalania. |
|
|
|
 |
hartman6
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis DID 2006R
|
Wysłany: 10-05-2011, 17:52
|
|
|
Dzięki za pomoc. Od razu sprawdziłem i oczywiście miałeś rację. Musiałem przestawić przy sprawdzaniu możliwości wyświetlacza. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. |
_________________ mario |
|
|
|
 |
|
|