Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma Elegance Skrzypka
Autor Wiadomość
Skrzypek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2014, 09:09   Carisma Elegance Skrzypka

Witam. Troszeczkę siedzę już z wami na forum, ale nigdy nie pochwaliłem się swoim Miśkiem.
Jest to mój drugi pojazd ze stajni "trzech diamentów", bo pierwszy dostał strzał w tył (prowadziła żona). W ciągu 3 dni (dosłownie), przed blokiem stała już następna Carisma:D:

Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 122 km w wersji Elegance (rocznik 2000).

Samochód sprowadzony z Niemiec przez zaufaną osobę. (Wiadomo, że od Mirka Handlarza - bo Niemiec pod kocem trzymał).
Na wyposażeniu, klima półautomatyczna, skórzane obicia foteli, drewniana kierownica nardi torino oraz drewniane wstawki na konsoli środkowej. Stan licznika w dniu zakupu 168 tys. km, a po półtora roku 216 tys. km.

Od samego początku korzystam z usług warsztatowych i porad naszego forumowego kolegi Deejaya, tak więc na dzień dobry zająłem się rozrządem i olejem. Potem przyszedł czas na czyszczenie przepustnicy oraz kolektora, a skończyłem wczoraj na "konserwie" całego podwozia.
Oczywiście w międzyczasie były jakieś tam mniejsze/większe wymiany eksploatacyjne typu, klocki, olej, wahacze, olej, łączniki, olej itd.

Oto fotki z wczoraj:D

Tyle fotek chyba starczy:D. Dla mnie efekt piorunujący, auto pod spodem jak z salonu:D. (Gdybym ten tłumik wyszpachlował w photoshopie).

W przyszłości chciałbym jeszcze zregenerować fotel kierowcy i pasażera, przy następnej wymianie rozrządu zrobić popychacze, zregenerować felgi i parę tam pierdół jeszcze się znajdzie.

Odpowiedz do tematu