[E56A] Galant 2.4 USA - problem z elektryką |
Autor |
Wiadomość |
BOSS302
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2011, 12:16 [E56A] Galant 2.4 USA - problem z elektryką
|
|
|
Witam wszystkich. Piszę w imieniu mojego znajomego.
Otóż ma Galanta 2.4 wersja usa z automatem.
Od pewnego czasu maja non stop problemy z elektryką w tym aucie.
Auto podczas jazdy nagle gasło i nie chciało już zapalić, dopiero odpalanie na kable pomagało.
Samochód odwiedził kilka warsztatów elektromechanicznych, wymieniony ma alternator na nowy, akumulator jest roczny, pasek klinowy wymieniony na nowy. Galant jednak dalej gaśnie niespodziewanie podczas jazdy. Z tego co znajomy mówił, to po zgaśnieciu silnika i próbie ponownego odpalenia słychać tylko takie klekotanie i nic więcej. Dodam że po odpaleniu na kable auto bezproblemowo jeździ do czasu gdy znów niespodziewanie zgaśnie.
Znajomy jest już załamany bo nie wiadomo gdzie szukać problemu, może macie jakieś pomysły?? pozdrawiam Mariusz |
|
|
|
 |
krzych38
Forumowicz
Auto: galant 2.0 v6
|
Wysłany: 20-02-2011, 06:56
|
|
|
cześć brat miał podobny problem z vw sharan siadał czujnik położenia wału |
|
|
|
 |
MatiGLX
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 V6
|
Wysłany: 20-02-2011, 15:46
|
|
|
witam
wiesz co ja miałem taki problem w Hondzie Accord... w stacyjce w środku nie stykały się blaszki i gasł mi na środku drogi GOŚĆ Mi rozebrał całą nadlutował i ...też byłem wszędzie a wystarczyło nadlutować troche i gra już 3 miesiąc...:)
A DRUGA RZECZ CEWKA ZAPŁONOWA PRZEGRZEWAŁA SIĘ I TEŻ GASŁ NA ŚRODKU DROGI U KOLEGI TAK BYŁ SPR SOBIE TO I TO... Pzdr |
_________________ You can look but you can't touch |
|
|
|
 |
BOSS302
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 21-02-2011, 14:34
|
|
|
Z tego co wiem, to ten galant ma odpalanie z guzika, ale tak czy siak stacyjka może powodować problemy?? pozdrawiam |
|
|
|
 |
kruku
Nowy Forumowicz

Auto: E56A -> OBK 2.5 AT, CY3A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 11 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 08-04-2011, 12:51
|
|
|
miałem podobny problem, który zdiagnozowano jako uszkodzenie cewki zapłonowej.
gasł tylko na ciepłym silniku i raczej przy wyższych obrotach. mechanik twiedził, że wtedy następowało przebicie na cewce.
po zgaśnięciu nie odpalał przez chwilę, trzeba było poczekać kilkanaście sekund. |
|
|
|
 |
|