|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Hyundai Scoupe 1.5 LS '93 |
Autor |
Wiadomość |
Cendra [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 18:40 Hyundai Scoupe 1.5 LS '93
|
|
|
Witam
Oto krótka historia mojego samochodu
Moje auto kupiłem 23.02.2008r. Znalazłem je na otomoto.pl a później przypadkiem odkryłem, że ówczesny posiadacz jest w HFP (Hyundai Fanklub Polska). Co wzbudziło moje zaufanie... W międzyczasie oglądałem inne Scoupe, ale nie warte uwagi więc o nim nie pisze Wyjechałem po auto o 3 w nocy, żeby przemierzyć ponad 300km Na miejscu byłem o 7:30, ale właściciel i auto już byli gotowi Bez zbędnego gadania wzieliśmy się za oglądanie auta... Rdza na tylnych błotnikach, prawy już zabezpieczany, lewy dopiero zaczyna rdzewieć... Silnik i reszta naturalnie przybrudzone, okolice koła zapasowego, suche i czyste, wnętrze delikatnie przykurzone, ale zadbane, nie porwane itp W trakcie przejażdżki wyszło, że z przodu coś skrzypi (jak się okazało to sworzeń), reszta wydawała się ok, właściciel zapewniał, że auto nie bierze oleju i nie kręcił przebiegu, a sprowadził go we wrześniu 2006 z przebiegiem ~170 tys km. Faktrycznie, od tamtego czasu sprawdzałem olej codzień i nie ubywa
W trakcie powrotu wyszły pierwsze wady... Strasznie słabe amortyzatory z tyłu (już założone olejowe KYB), silnik nie uzyskiwał odpowiedniej temp. (winny termostat, już wymieniony) no i szum z tyłu (łożyska wymienione ale szum pozostał będe szukał w czy w kołach jest coś nie tak).
Dodam, że założyłem sobie zeszyt w którym zapisuje dokonane naprawy, koszt i przy jakim przebiegu to robiłem (pomysł podpatrzyłem na tym forum, jak jeden z kolegów opisywał swoje przygody z kupnem SpaceStara ). Przydaje się przy serwisowaniu auta
Fotki są na www.cendra.fotosik.pl są tam inne różne foty, te na których widać auto są robione 2 dni po zakupie
Pozdrawiam |
|
|
|
|
e-gen
moderator
Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 17-04-2008, 12:35
|
|
|
Witam,
gratuluje wyboru - jeżeli włożysz trochę serca to samochodzik Ci się odwdzięczy
zapraszam do wypowiedzi na forum i dzielenia się własnymi doświadczeniami |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
|
Cendra [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 22:06
|
|
|
e-gen przedstaw swój samochód, może rozkręci się ten dział |
|
|
|
|
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-04-2008, 00:38
|
|
|
Chyba po to powstał
Fajne są te SCoupe |
Just think...
. |
|
|
|
|
e-gen
moderator
Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18-04-2008, 14:30
|
|
|
Cendra napisał/a: | e-gen przedstaw swój samochód |
link |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
|
pyros [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 11:25
|
|
|
Ho ho ho...kogo ja tu widzę Bardzo ładne autko...zresztą moje zdanie juz znasz |
|
|
|
|
|
|