Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
automat w pinin LPG
Autor Wiadomość
arturbeny 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2011, 20:57   automat w pinin LPG

HEJ wszystkim użytkownikom miśków :)
chciał bym kupić pinina za jakieś 4-6 miesięcy i zbieram informacje:
1. Czy automat występuje w europejskich egzemplarzach i z jakimi silnikami jest (był) dostępny.
2. jak w łatwy sposób rozpoznać czy to nie przekładka.
3. czytałem o LPG w GDI ale nie wiem jak sytuacja się przedstawia obecnie, ceny instalacji, zapiekanie się wtryskiwaczy itp.. ( nie ma się co oszukiwać trochę za dużo spala jak na dojazdy do pracy 30-40 km dziennie i jedyne auto, colt 1,3 spalał mi ok 8-9 litrów gazu nie liczę na taki wynik ale...)
4.czy pinin posiada jakiś schowek w bagażniku np. na zapas (butle LPG).
5.Co najbardziej denerwuje w tym aucie przy długim użytkowaniu.
dziękuje za wszystkie odp.
Pozdrawiam arturbeny83

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2011, 18:55   

Automat występował w bardzo szerokiej gamie silników Pinina, mianowicie w 1,8 i 2,0 ;)
Był zarówno w GDI (na pewno) jak i MPI (chyba), ale gaz do GDI to nadal abstrakcja.
Jak zapewne zauważyłeś, Pinin ma koło zapasowe na klapie, więc w bagażniku nie ma żadego schowka na butlę. Jedynie walcowate zbiorniki - albo połowę zajmują w wersji 5d albo cały w wersji 3d.
Jeżeli planujesz to auto jako jedynie i dojazdy dzień w dzień 40 km - to licz się z kosztami.
Chyba że 5d MPI manual i gaz - myślę że da radę.

[ Dodano: 16-02-2011, 18:56 ]
Aha - przekładek sie chyba nie robi (nie widziałem) ale jeżeli już to nie mają na błotnikach napisu "Pininfarina" a na klapie tylnej po prostu Shogun - jak duże Pajero.

Odpowiedz do tematu