Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ładowarka podtrzymująca
Autor Wiadomość
bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2011, 16:10   Ładowarka podtrzymująca

Witam!

Jako iż podobnego tematu nie znalazłem tworzę nowy. Wiem, że to nie forum od tego, ale jest to jakby nie patrzeć motoryzacja.
Jestem oddanym użytkownikiem skuterów i co zimę/wiosnę przerabiam ten sam problem - akumulator.
Więcej nie chcę się z nim męczyć. Mam w zamierzeniu zakup ładowarki podtrzymującej.
Przez Auto-Świat zasugerowałem się akurat Ctek'iem, bo nie bardzo odnajduję się w temacie.
Szybkie przejrzenie portalu aukcyjnego pokazało, że znajdę coś sensownego (tak mi się wydaje...) do 200zł z przesyłką.

Czego używacie, co polecacie i dlaczego akurat tego. Wszystkie opinie mile widziane, oprócz tego, że można akumulator wykręcić na zimę i odstawić do ciepłego :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 05-02-2011, 17:11   Re: Ładowarka podtrzymująca

bartek2800 napisał/a:
Witam!

Jako iż podobnego tematu nie znalazłem tworzę nowy. Wiem, że to nie forum od tego, ale jest to jakby nie patrzeć motoryzacja.
Jestem oddanym użytkownikiem skuterów i co zimę/wiosnę przerabiam ten sam problem - akumulator.
Więcej nie chcę się z nim męczyć. Mam w zamierzeniu zakup ładowarki podtrzymującej.
Przez Auto-Świat zasugerowałem się akurat Ctek'iem, bo nie bardzo odnajduję się w temacie.
Szybkie przejrzenie portalu aukcyjnego pokazało, że znajdę coś sensownego (tak mi się wydaje...) do 200zł z przesyłką.

Czego używacie, co polecacie i dlaczego akurat tego. Wszystkie opinie mile widziane, oprócz tego, że można akumulator wykręcić na zimę i odstawić do ciepłego :)
Ja używam CTEK:a MXS 5.0 z mocą ładowania od 90-160 mAh, bo w moim OII 2.2 akku ma 110 mAh. Ten prostownik to wspaniała rzecz. Nie tylko ładuje, ale i regeneruje zaniedbane akumulatory, usuwa osady i podtrzymuje ładowanie po zakończeniu ładowania. Można go mieć podłączonego nonstop jeśli auto nie jest używane przez dłuższy okres, bo ma funkcję Stand by.

Dominik

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2011, 08:11   

szkoda, że tylko jedna odpowiedź :(

Dzięki mitsu00, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że nie stracę kasy.

Odpowiedz do tematu