|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Carisma SZALEJĄCE OBROTY PILNE!!! |
| Autor |
Wiadomość |
marcinmadozu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2011, 23:16 Carisma SZALEJĄCE OBROTY PILNE!!!
|
|
|
| Witam. Mam carisme dopiero kilka dni 1996 1.6 i juz mam maly problem.Czytałem kilka tematów na forum i nigdzie nie doczytałem się rzeczy które dzieją się z moim autem.W większości prrzypadków obroty falują tylko przy zimnym silniku i u mnie też tak jest, lecz silnik po kilku sekundach gaśnie i musze go trzymać na wciśniętym pedale gazu, mało tego w momęcie kiedy się nagrzeje obroty rosną do 1500 /1800 obr/min i bardzo powoli spadają. Proszę o pomoc to mój pierwszy AZJATA i pojęcia nie mam co to może być POZDRO ;] |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-02-2011, 23:51
|
|
|
| wygląda na winny silnik krokowy przepustnicy, nie działa poprawnie, nie utrzymuje obrotów przez co gaśnie |
|
|
|
 |
rysiul
Mitsumaniak

Auto: wstyd powiedzieć
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2010 Posty: 244 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-02-2011, 20:08
|
|
|
| Przejrzyj układ dolotowy pod kątem nieszczelności - u mnie przy uszkodzonej uszczelce pomiędzy przepustnicą a kolektorem obroty dosyć mocno skakały. Warto sprawdzić czujnik położenia przepustnicy, który jest źródłem sygnału IPS, który z kolei mówi ECU że właśnie zdjąłeś nogę z pedału gazu i sterowanie silnikiem powinno przejść w tryb wolnym obrotów. W manualu (rozdział 13A, strona 116)jest opis jak sprawdzić czujnik. |
|
|
|
 |
marcinmadozu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi carisma
|
Wysłany: 18-02-2011, 00:26
|
|
|
| Dzięki Panowie za szybka ODP, troche mnie przerażają tematy silnika krokowego ITP. Czytałem troche na forum i zaczne od czyszczenia układu dolotowego, a pożniej jak radzicie szczelność i silnik krokowy.Jeszcze jedno jak sprawdzić silniczek krokowy??? Silnik gaśnie pare min po odpaleniu pozniej jest okmi chodzi pracuje jak nalezy |
|
|
|
 |
|
|
|