|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] sprzęgło problem |
Autor |
Wiadomość |
pioczu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 98r
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 13-02-2011, 23:22 [Cari 1.8 GDI] sprzęgło problem
|
|
|
Witam, mam problem jak nie wiem co. Wymieniłem sprzęgło w mojej Carismie 1.8GDI I po wymianie sprzęgła biegi zaczęły dość ciężko wchodzić w szczególności jedynka i wsteczny, mechanik stwierdził że to wina słoneczka bo nie wysprzęgla, inni twierdzili że to wina mechanika że założył odwrotnie. Pojechałem wyjęli jeszcze raz i wszystko założone ok. I nadal jest nie za ciekawie troszku lepiej ale nie to samo co przed wymianą. Później stwierdzili że może skrzynia coś z synchronizatorami. Już sam nie wiem co może być. Ktoś może miał podobny przypadek?? |
|
|
|
 |
missItachi
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-02-2011, 15:55
|
|
|
Miałam podobnie wymienione sprzęgło-komplet. U mnie praktycznie od razu padło łożysko oporowe w sprzęgle. Żadne nowe długo nie wytrzymało i musiałam szukać oryginalnego na częściach używanych i teraz jest wszystko ok. Możliwe, że masz ten sam problem ;] |
|
|
|
 |
|
|