|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Coś strzela w przednim lewym kole. |
Autor |
Wiadomość |
szymonbombi
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2010, 19:47 [Cari 1.8 GDI] Coś strzela w przednim lewym kole.
|
|
|
Witam!! Gdy skręcam w lewą strone to coś strzela (trrrrrr...) w przednim lewym kole. Czy to może być przegłub jak tak to jak go wymienić?? Z góry dzięki!! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-04-2010, 21:56
|
|
|
Może być przegub, wymiana nie nalezy do łatwych, gdyż przegub potrafi bardzo wartko siedziec na wieloklinie, radze zawiezc auto do mechanika, za wymiane przegubu zaplacisz od 50 do 100zł, nie pobrudzisz sie, nie obijesz palców, nie bedziesz sie denerwowal, a praca zostanie zrobiona. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
indianer
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 gdi 98r.
|
Wysłany: 19-04-2010, 23:17
|
|
|
jak tylko przy skrecaniu to może być łożysko amortyzatora |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 14-02-2011, 16:28
|
|
|
Zamiast zakładać nowy temat podepnę się pod ten
Otóż w czasie skrętu wyskakuje mi półoś z przegubu i czasem wskoczy sama z powrotem a czasem nie, byłem za pierwszym wyskokiem u mechanika bo byłem pewien ze przegub strzelił no i 100 metrów od warsztatu, magik potrzymał auto do dnia następnego i stwierdził, ze poduszka silnika jest rozklekotana i wyrywa półoś z przegubu, niby poskładał przegub i stwierdził, że można delikatnie jeździć, ale nie można bo wyskakuje nadal, i stad pytanie: czy poduszka silnika może tak tarabanić, że aż wyrywa zabezpieczenie półosi? i czy wymieniać samą poduszkę czy od razu szukać całej półosi za jednym zamachem? :-/ |
|
|
|
 |
|
|