Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Duże spalanie
Autor Wiadomość
game1 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2012, 20:44   [Cari 1.8 GDI] Duże spalanie

Witam

Od paru dni borykam się z pewnym problemem. Mianowicie dzisiaj jadąc do pracy przeciągnąłem samochód na obrotach podczas wyprzedzania oraz mocniejsze przyspieszanie podczas zmiany biegów. Problem mianowicie jest taki, iż podczas wciśnięcia pedału gazu samochód normalnie przyspiesza lecz po zmniejszeniu lub puszczeniu pedału gazu po pewnej chwili samochód jakby się dusił czuć jakby gasł. Wzrasta spalanie chwilowe. Żeby zniwelować ten problem muszę zwiększyć obroty silnika (przyspieszyć). Czasem po takiej operacji wszystko wraca do normy. Również czasem po takiej operacji oczywiście po jakimś czasie przez chwile silnik jest troszeczkę mułowaty. Podpinałem samochód kilka razy do kompa lecz akurat nie wystąpiła taka sytuacja. Silnik utrzymuje obroty (nie faluje), przeczyściłem fajkocewki (na jednej był zielony nalot), uszczelniłem wydech, już nie wiem już dalej co sprawdzić. Moim zdaniem przyczyna leży po stronie układu zapłonowego, ale mogę się mylić. Może ktoś z was miał podobny problem? Jakiś inny pomysł pomysł co jeszcze można sprawdzić?

JarzynaOsw 
Mitsumaniak
Jarzyna

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 30-09-2012, 10:50   

Masz kata ??? Jak tak to wywal go, podepnij pod kompa i sprawdź sondę a jak nie to czujnik położenia wału. Jak to nie pomoże to pytaj ponownie w temacie a coś poradzimy.

game1 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 30-09-2012, 18:57   

Kat sprawny był sprawdzony. Jest wszystko w porządku. Sonda działa. Mogę przesłać logi z evo. Jak sprawdzić czujnik położenia wału?

Odpowiedz do tematu