Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Wymiana rozrządu - uszczelniacze
Autor Wiadomość
MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2011, 11:27   [Cari 1.8 GDI] Wymiana rozrządu - uszczelniacze

Witam,

Jestem w temacie wymiany rozrządu w Carismie II 1.8 GDI, podczas jego wymiany niektórzy radzą, aby wymienić również uszczelniacze.

Mógłby ktoś, z wymieniających rozrząd napisać ile uszczelniaczy i jakich kupić ?

Pozdrawiam,
Michał

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 31-03-2011, 12:11   

Tak wymieniać.

Są trzy.
Koszt ok. 30zł.
Modelu nie pamiętam.

mefju 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 31-03-2011, 12:29   

Niezły zbieg okoliczności, właśnie miałem pytać o uszczelniacze a tu taki temat.
Do rzeczy. Przed chwilą przeglądałem pudło ze starymi częściami, które dostałem z warsztatu po wymianie rozrządu. I patrze a tam uszczelniacze które,kupiłem nawet nie otwarte, żaden pseudo mechanik nie pokwapił się by je zamontować, nie wiem, może nie wiedział do czego służą... Teraz mam pytanie czym to grozi ? Jeśli zostały stare uszczelniacze to jakie mogą być tego konsekwencje ? Reszta czyli pasek,rolki,napinacz i pompa są wymienione.
Ale mi ciśnienie skoczyło.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 31-03-2011, 15:17   

mefju jak są stare zostawione to w każdej chwili mogą zacząć puszczać olej, olej pójdzie na pasek rozrządu i będzie tragedia. Natychmiast jedx do nich i niech montują patałachy.

MichuGdy 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2002 r.
Wysłany: 01-04-2011, 03:19   

mefju napisał/a:
I patrze a tam uszczelniacze które,kupiłem nawet nie otwarte

A mógłbyś podać jakie to są te uszczelniacze (nr i producenta)? Masz Carisme II 1.8 GDI po lifcie ?

mefju 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 01-04-2011, 13:14   

Hugo, zadzwoniłem wczoraj do nich i oni mi mówią, coś tego typu - nie zmienialiśmy ponieważ te były w dobrym stanie, a czasem jak się zruszy uszczelniacze zakłądając nowe to może wtedy zacząć cieknąć olej i w razie czego dajemy na to rękojmie, gdyby coś się działo i naprawimy to na wlasny koszt... Średnio mnie to przekonuje.

MichuGdy, oczywiście, że mogę, tylko mam Cari przed liftem, jeśli Cie to urządza to daj znać, skocze po nie i Ci podam wszystko co jest tam napisane

DominikS 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 02-04-2011, 23:04   

Też mam Carismę GDI 1.8 po lifcie (rok 2000). Jakiś czas temu kupiłem od japaneze trzy uszczelniacze firmy Corteco. Dostałem dwa o numerze 19015083B i jeden 19016600B. Jeszcze ich nie wymieniałem ale liczę, że dostałem dobre :)

Odpowiedz do tematu