|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3] Syczenie po załączeniu klimatyzacji. |
Autor |
Wiadomość |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2011, 19:01 [Z34A 1.3] Syczenie po załączeniu klimatyzacji.
|
|
|
Od kilku dni słyszę, po załączeniu klimy, wyraźne syczenie z okolic centralnych kratek nawiewu. Po jakimś czasie cichnie, a sama klima osusza powietrze wewnątrz kabiny. Natomiast po wyłączeniu słychać jakby lekkie bulgotanie dochodzące z tej samej okolicy. Dodam jeszcze, że klima była serwisowana w sierpniu, a w zimie przynajmniej raz w tygodniu odpalana. Wygląda mi to jakieś rozszczelnienie układu. Macie pomysły, doświadczenia z takim przypadkiem, wszelkie uwagi mile widziane. |
|
 |
tom17
Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1.3 / Bora 1.9TDI
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2009 Posty: 115 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 08-03-2011, 20:08
|
|
|
syczenie jest z zaworu rozprężnego. powodem syczenia w czasie pracy jest za mało czynnika w układzie. w przypadku gdy wystepuje tylko po wyłaczeniu i załączeniu klimatyzacji jest to zjawisko normalne |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-06-2012, 21:23
|