|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 15:50 |
Metaliczny dzwięk z okolicy silnika |
Autor |
Wiadomość |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 10:47 Metaliczny dzwięk z okolicy silnika
|
|
|
Witam.
W wielkanoc z nudów pojechaliśmy przejechać pierwszy odcinek rajdu wawelskiego - Podolany. Dla zainteresowanych z okolic Krakowa mapka http://www.rajdwawelski.pl/mapki/rsmp_os1_4.jpg Nie katowałem bardzo swojego Miśka, ale długi czas chodził na wysokich obrotach, po 15 kilometrach takiej jazdy na pierwszych trzech biegach słychać było metaliczny dzwięk, z którym nigdy się nie spotkałem, na czwartym i piątym biegu normalnie. Po ostygnięciu w nocy, na następny dzień, ani dzisiaj problemu nie było, przejechałem już ponad 100 kilometrów i sytuacja nawet na rozgrzanym silniku jest ok. Czy domyślacie się co mogło być przyczyną? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-04-2007, 11:00
|
|
|
Nie nadchodzi czasami termin wymiany oleju w silniku? Może być już zużyty i gdy się bardzo mocno rozgrzał to spadło jego ciśnienie w układzie smarowania i stąd metaliczne dźwięki. A po ostygnięciu już jest OK. |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 11:13
|
|
|
To prawda, ale nie pomyślałem, że to może być przyczyną dziekuje pieknie i pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
 |
|
|