Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Carisma 1.8
Autor Wiadomość
orzeszek 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 116km 98r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2011, 16:43   [Carisma] Carisma 1.8

Witam. Jestem tu nowy i nowy jeżeli chodzi o tą markę( której z resztą jestem małym fanem:)) kupiłem sobie mój 1 samochód którym jest carisma 1.8 116 km 98r. (sedan) ma przejechane ok. 170 000 tyś. stan silnika dobry nawet z plusem:) trochę kosmetyki tylko potrzeba z zewnątrz jak i w środku. Ale z Tym sobie jakoś poradzę. chodzi mi tylko o wasze opinie co o Tym modelu sadzicie, jakich rzeczy powinienem się spodziewać i na co uważać ( pomijając polskie drogi o których każdy wszystko wie ale i tak potrafią nas zawstydzić;p:) aha i czy jest możliwość sprawdzenia czy licznik nie był cofany? bo jak na ten przebieg to trochę wnętrze jest dojechane( możliwe że jej nikt nie okazywał serca:() proszę o ogólne opinie i uwagi odnośnie tego modelu. z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-03-2011, 17:22   

orzeszek napisał/a:
przejechane ok. 170 000 tyś
Standard każdy z tych roczników tyle ma :D A na poważnie
orzeszek napisał/a:
jak na ten przebieg to trochę wnętrze jest dojechane
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dotyczące przebiegu. Tapicerka w Mitsubishi należy do bardzo trwałych (w przeciwieństwie do np. audi czy bmw), więc napewno licznik był kręcony. Sam mam Galanta z 1998 r., kupiony w Berlinie prosto od pierwszego właściciela, przebieg obecnie 268 000 km i wnętrze jest dosłownie jakbym wczoraj wyjechał z salonu, wiec...

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 25-03-2011, 19:27   

orzeszek, Posiadam też silnik 1,8 SOHC - 116 KM z 1996 r.
Z tego co mi wiadomo to trzeba uważać na zawieszenie ( jak sam zauważyłeś - nasze wspaniałe drogi... ),
a z typowych dolegliwości:
Przepustnica lubi być czyszczona.
Słyszałem też o tulejach wybieraka w skrzyni ale mnie to jeszcze nie spotkało ( i oby tak pozostało )

Pozdrawiam
Kamir

orzeszek 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 116km 98r
Wysłany: 26-03-2011, 13:29   

no właśnie ciężko wchodzi coś 1 bieg. O zawieszeniu wiem bo ojciec miał colta, lancera i galanta:) a czym objawia się to że już czas wyczyścić Przepustnicę?

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2011, 14:34   

orzeszek, czyszczenie przepustnicy dotyczy głównie silnika GDI, więc nie masz się czym martwić ;)

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 26-03-2011, 20:14   

tak samo w cari zawieszenie nie wybija się tak szybko jak w galancie ;)

Xiah 
Forumowicz

Auto: Carisma 97r 1.6 GL
Wysłany: 27-03-2011, 13:14   

Cytat:
no właśnie ciężko wchodzi coś 1 bieg.

nie długo jeszcze wsteczny i piąty bedzie ciężko wchodził. Wymień tulejki a skrzynia będzie jak nowa, każdy użytkownik z tego forum Ci to powie.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2011, 13:42   

Warto zacząć od smarowania tulejek. Pomaga na krótką metę, lecz wymiana tulejek też nie zawsze daje długotrwały efekt...

Odpowiedz do tematu