Złe wieści |
Autor |
Wiadomość |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-03-2011, 22:20 Złe wieści
|
|
|
Niestety parę dni temu na Gocławiu na Abrahama skradziono mojego Lancera 1,8.
Wg policji musieli za mną jechać ( nie było wybitej szyby ani niczego co by wskazywało że robili to leszcze).
Miałem tylko firmowy alarm - apel - instalujcie różne odcięcia - teraz żałuję - może by pomogło - Wy jeszcze macie czas
Parę tygodni wcześniej zrobiłem pełny przegląd po 2 latach i 30 k przejechanych - autko igła
Został mi tylko komplet alufelg z letnimi oponami( był w wypożyczalni) i oryginalne nowe radio - miałem niestandardowe audio - i wspomnienia jak powinien zachowywać się dobry samochód na kiepskich drogach
pozdrawiam Wszystkich
poziomka |
|
|
|
 |
Zbigi
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 210 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 18-03-2011, 07:06 Re: Złe wieści
|
|
|
poziomka napisał/a: | Niestety parę dni temu na Gocławiu na Abrahama skradziono mojego Lancera 1,8.
Wg policji musieli za mną jechać ( nie było wybitej szyby ani niczego co by wskazywało że robili to leszcze).
Miałem tylko firmowy alarm - apel - instalujcie różne odcięcia - teraz żałuję - może by pomogło - Wy jeszcze macie czas
Parę tygodni wcześniej zrobiłem pełny przegląd po 2 latach i 30 k przejechanych - autko igła
Został mi tylko komplet alufelg z letnimi oponami( był w wypożyczalni) i oryginalne nowe radio - miałem niestandardowe audio - i wspomnienia jak powinien zachowywać się dobry samochód na kiepskich drogach
pozdrawiam Wszystkich
poziomka |
Szczerze współczuję. Ja przeżyłem to samo. Też ukradli mi Lancerka w podobnym rejonie Warszawy bo przy Poligonowej na przeciwko Radwaru. Miałem tak samo alarm firmowy. Samochód miał miesiąc. |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 18-03-2011, 18:58
|
|
|
Też wyrazy współczucia .Na pohybel [EDIT: wykropkowany wulgaryzm] złodziejom, może gdzieś się połamią na jakimś drzewie. Chyba miałeś AC ? |
Ostatnio zmieniony przez gigant87 18-03-2011, 20:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-03-2011, 08:26
|
|
|
Pawcho napisał/a: | Też wyrazy współczucia .Na pohybel [EDIT: wykropkowany wulgaryzm] złodziejom, może gdzieś się połamią na jakimś drzewie. Chyba miałeś AC ? |
Tak miałem AC, ale co z tego - nie mam Lancera - a to świetny samochód
poziomka |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
|
Wysłany: 19-03-2011, 09:04
|
|
|
hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka.Ceny chybna są takie same od 2 lat. Teraz tylko się "modlić" aby policja nie odnalazła auta przed umorzeniem sprawy i wypłatą kasy przez firmę. Kto wie w jakim stanie jest aktualnie /wyłamane zamki, rozbebeszone itd./ więc lepiej już mieć kasę. |
|
|
|
 |
Me-Tsu
Forumowicz
Auto: Invite 1.5
|
Wysłany: 19-03-2011, 10:16
|
|
|
Pawcho napisał/a: | hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka. |
Ja bym wziął ASXa |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-03-2011, 11:07
|
|
|
Me-Tsu napisał/a: | Pawcho napisał/a: | hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka. |
Ja bym wziął ASXa |
Już kupiłem następny samochód - nie mam możliwości czekania na zakończenie sprawy i wypłatę odszkodowania.
Lubie robić płodozmian( życie jest zbyt krótkie żeby tylko jedną marka jeździć - nawet jeżeli jest to Mitsubishi), dlatego kupiłem Corollę sedana w automacie z silnikiem 1,8
poziomka |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
|
Wysłany: 19-03-2011, 13:14
|
|
|
no skrobnij parę słów porównania |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 19-03-2011, 14:27 Re: Złe wieści
|
|
|
poziomka napisał/a: | Niestety parę dni temu na Gocławiu na Abrahama skradziono mojego Lancera 1,8.
pozdrawiam Wszystkich
poziomka | Biorąc pod uwagę absurdalnie wysokie ceny ori części Mitsubishi, takie incydenty niestety mogą stać się norma niz wyjątkiem..... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 20-03-2011, 21:14
|
|
|
Moje wyrazy ubolewania... Swoją drogą niedawno w TV mówili,że w całym kraju kradnie się głownie niemieckie i fiaty a w stolicy głównie japońskie... To już chyba trzeci lancer naszej braci skradziony w W-wie... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
|
Wysłany: 21-03-2011, 10:02
|
|
|
Nieźle. Mieszkam na gocławiu i zaczynam się bać o lancerka mego :/ Niby stoi na parkingu ale cholera wie jak go pilnują... |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
maddob
Mitsumaniak

Auto: LANCER SPORTBACK CY3A
|
Wysłany: 21-03-2011, 11:00
|
|
|
kradna lancery na potege, w Łodzi też... fabryczny włoski alarm to największy SHIT jaki można mieć... polecam dodatkowe odcięcie bez widocznej diody i dołożenie syrenki z własnym zasilaniem w innym miejscu... montujemy alarmy więc trochę o tym wiemy |
_________________ nie ma aut awaryjnych... są tylko nieumiejętnie eksploatowane |
|
|
|
 |
spowiednik
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
|
Wysłany: 21-03-2011, 12:28
|
|
|
Pawcho, nie ma się co cieszyć z kasy z ubezpieczenia, bo po 2 latach i tak jest ze 20tys PLN w plecy. Oczywiście lepsze to niż nic. Jak ukradną w ciągu 1 roku użytkowania dostaniesz 100% (zazwyczaj ubezpiecza się z utrzymaniem sumy ubezpieczenia przez cały okres ubezpieczenia) a później to już lipa.... |
_________________ Czy ciemno, czy jasno, jadę Miśkiem przez miasto |
|
|
|
 |
pekaes
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
|
Wysłany: 21-03-2011, 14:26
|
|
|
spowiednik napisał/a: | Pawcho, nie ma się co cieszyć z kasy z ubezpieczenia, bo po 2 latach i tak jest ze 20tys PLN w plecy. Oczywiście lepsze to niż nic. Jak ukradną w ciągu 1 roku użytkowania dostaniesz 100% (zazwyczaj ubezpiecza się z utrzymaniem sumy ubezpieczenia przez cały okres ubezpieczenia) a później to już lipa.... |
Zawsze możesz wykupić polisę (droższą, rzecz jasna) z utrzymaniem sumy ubezpieczenia nawet w ciągu kolejnego roku użytkowania... |
|
|
|
 |
spowiednik
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
|
Wysłany: 21-03-2011, 14:37
|
|