NC+ czyli fuzja tv n i CYFRY + |
Autor |
Wiadomość |
Yoshiko
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Wrz 2009 Posty: 8162 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 05-04-2013, 09:55 NC+ czyli fuzja tv n i CYFRY +
|
|
|
Wszyscy już wiemy, że w wyniku fuzji tv n i CYFRY + powstała nowa platforma NC+.
Nowy operator wysyła zwykłym listem nowe (niekorzystne) warunki oferty, które mają automatycznie zastąpić posiadane umowy. Pod słowem „promocja” kryje się związanie klienta z nową platformą na 18 miesięcy i w dodatku za wyższą cenę .
Wiem, że dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych ma prawo do zmiany warunków umowy i regulaminu świadczonych usług ale jego obowiązkiem jest te zmiany doręczyć abonentowi na piśmie.
Jestem abonentką starej enki i w zasadzie do chwili obecnej żadnego powiadomienia nie otrzymałam.
A pismo to jest o tyle istotne, że zawarto w nim prawo do odstąpienia od Umowy w przypadku braku akceptacji proponowanych zmian.
A włśnie nikt mi żadnych zmian nie zaproponował
W necie doczytałm, że oświadczenie o odstąpieniu od umowy należy wysłać do operatora NC+ do dnia 19.04.2013 r.
Do czego mam się ustosunkować skoro nikt niczego mi nie zaoferował
No i w zasadzie co teraz ???? Czy ktoś z Was jest też w takiej sytuacji ????? |
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Yoshiko
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-04-2013, 10:06
|
|
|
tomek84 napisał/a: | Yoshiko, pism niepoleconych nie przyjmujesz do wiadomości (o ile takie dostaniesz)
nie czytasz gazet, internetu - więc skąd masz wiedzieć, że w ogóle jest jakaś nC+ ??
póki nie dostaniesz poleconego, masz umowę na warunkach jakich miałaś | też tak mi się wydaje
ale gdzieś tam w głębi "serca" mam pewne obawy
nie uśmiecha mi się szarpanie z operatorem
bo to i czas i $ |
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 05-04-2013, 10:10
|
|
|
do mnie dzwonili, zaproponowali mi pakiet za 79 zeta w cenie 64 zł na całą długość umowy (dodtkowe kilkanaście kanałów wiecej niz miałem za 56 zeta w N dotychczas). Zawsze mozesz sie przejść do pkt N lub C+ i sie dowiesz wiecej, a przynajmniej pozbedziesz się stresu podczas wygladania za listowym. |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
Yoshiko
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-04-2013, 11:58
|
|
|
tomek84 napisał/a: | może być też tak, że przyślą Ci fakturę, na odwrocie jakieś pisemko i gdzieś małym druczkiem, że opłacenie faktury jest równoznaczne z zapoznaniem się z treścią pisma | enka wysyła f-ry na dekoder
być może powiadomienie o zmianie warunków mogą wysłać też na dekoder
nie wiem jaką to ma moc prawną |
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 05-04-2013, 13:39
|
|
|
Ja mam co prawda C+ ale się nie stresuję, przeczytałem na dvhk cały temat o tym co ludziom proponują i w sumie wszyscy dostają "w promocji" pakiety taniej o dwie dychy niżeli są w ulotce. Co do wypowiedzenia to ja się wstrzymuję. Listy jeszcze nie wysłane do abonentów "n" i "c+" leżą na poczcie i są wstrzymane na polecenie UOKiK, który to bada sprawę. Zaczęli od straszenia przepchaniem na nową platformę i nie wyszło. Co do samej sytuacji to nie ma co Sylwia się wyrywać i na spokojnie poczekać do przyszłego tygodnia jak się sprawa rozwinie. Na wypowiedzenie umowy jest niby 14 dni w "n" i miesiąc w "c+" od dnia wprowadzenia zmian w pakiecie (czyli zniknięcie programów z aktualnego pakietu), nie wypowiedzenie jej to zgoda na wygląd pakietu w obecnym kształcie. Na pocieszenie dodam, że niektórzy nadal dokupują pakiety do aktualnych abonamentów w ramach starego regulaminu. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 06-04-2013, 07:45
|
|
|
Ja na razie dostałam tylko emaila z informacją że od któregoś tam kwietnia znikają niektóre programy z pakietu i jak się nie zgadzam to mogę wypowiedzieć umowę. Oficjalnie na dzień dzisiejszy nic nie mam - ale pewnie w najbliższych dniach przyjdzie rachunek to do niego podepną stosowna informację.
Generalnie po tym całym szumie zdecydowałem że i tak wypowiem umowę - tak traktowanie klientów to nie mieści mi się w głowie. Już sam fakt prawie dwukrotnie wyższych cen w niektórych pakietach mówi sam za siebie. Wypowiem umowę, kupie jakiś dekoder na przeczekanie, pooglądam to co jest za free na satelicie a do świąt w grudniu spuszczą dużo z tonu to wtedy się zastanowię nad jakąś promocją . |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
i9i

|
Wysłany: 06-04-2013, 08:31
|
|
|
Rafał nie ma co panikować, w lipcu Cyfra sam będzie wypowiadać umowy tym co nie chcą migrować, bo można nie chcieć. Ale po medialnej burzy i zawierusze mogą zostawić wszystko tak jak jest, czyli do końca starych umów C+. Tak się na trzeźwo i z boku przyglądając to ta cała nagonka jest na abonentów "N" by migrowali albo uciekli by na jesień wrócić. Co do abonentów C+ cyfrowy (firma nadal działa i istnieje) szukają sposobu by ludziska pooddawali karty Cameleon, które to można sobie dzielić i mulitroomować do woli (splitter, sharing bądź oba sposoby na raz). Póki rachunku mi nie zwiększą i nie wyłączą połowy kanałów opłacam sobie dotychczasowy abonament i trzymam rękę na pulsie. |
Adrian
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-04-2013, 09:48
|
|
|
gulgulq napisał/a: | pooglądam to co jest za free na satelicie |
Jak mówisz o pozycjach polskich to raczej kup sobie naziemny będzie więcej..
Ja mam cyfrę od lat, na razie jak mnie osobiście coś nie dotknie to nie panikuję. A jak mi się oferta nie spodoba to zerwę umowę bez sentymentów szczególnie, że spliter mi już nie jest potrzebny... Ale abonenci N-ki mają chyba mniej możliwości... |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 06-04-2013, 10:34
|
|
|
Yoshiko - może to Ci coś wyjaśni. Przeczytaj też info z pozostałych linków poniżej.
Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, że w maju kończy mi się umowa w C+ i już wysłałem wypowiedzenie- czekam na ich odzew czy będzie im zależało na utrzymaniu klienta i na jakich warunkach. |
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 06-04-2013, 11:07
|
|
|
i9i napisał/a: | Rafał nie ma co panikować, w lipcu Cyfra sam będzie wypowiadać umowy tym co nie chcą migrować, bo można nie chcieć. Ale po medialnej burzy i zawierusze mogą zostawić wszystko tak jak jest, czyli do końca starych umów C+. |
Nie panikuje - na razie nic mi nie przyszło . Ale jeśli dostanę taka formę wypowiedzenia jak ludzie piszą to się wkurzę - oni gwarantują sobie wypowiedzenie umowy na 3 miesiące (gdybym chciał zrezygnować) a mi przyślą prawdopodobnie termin do 14 kwietnia. Ludzie na sat forum piszą nawet że dostają pisma datowane na 2 kwietnia kilka dni przed tym terminem .
Identycznie jeśli rzucą propozycje przejścia do nc+ z abonamentem za dwa razy tyle co mam wynegocjowane teraz. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
i9i

|
Wysłany: 06-04-2013, 11:12
|
|
|
Uwex napisał/a: | czekam na ich odzew czy będzie im zależało na utrzymaniu klienta i na jakich warunkach. | Chwilowo łapią "jeleni" którzy się sami zgłaszają, na moje kulawe oko, jak już cała ta zadyma się uspokoi i szum opadnie, to w cudowny sposób ceny jakie teraz oferują promocyjnie, staną się cenami wyjściowymi. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba opłacanie swojego aktualnego abonamentu z olaniem korespondencji zwykłej (panie u nas to pocztę na opał kradną). Aż operator sam pozrywa umowy z własnej winy. |
Adrian
 |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 06-04-2013, 15:46
|
|
|
i9i - ja musiałem wypowiedzieć żeby nie wpaść w umowę na czas nieokreślony a przez to w o wiele wyższy rachunek (poza okresem umowy ceny bez rabatów, a mam spore). Aż do końca maja mam czas , myślę że do tego czasu sporo się wyjaśni. |
|
 |
|