[MSS ALL] Family - podłokietnik akcesoryjny dla kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 08-11-2010, 21:32 [MSS ALL] Family - podłokietnik akcesoryjny dla kierowcy
|
|
|
Witam.
Co prawda MSS'a jeszcze nie mam, ale odliczam dni do odbioru i tak sobie już kombinuję
Czy próbował ktoś z Was montować podłokietnik dla kierowcy w Space Starze, który seryjnie nie miał czegoś takiego wmontowanego w fotelu?
Trochę jest tego na allegro, ale zastanawiam się jak z jakością tego towaru i czy to się solidnie trzyma, czy może po miesiącu odpada i na jakiej zasadzie jest montowane...
Podsumowując: Czy warto? |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
jurek11
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1,6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Mar 2009 Posty: 57 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 09-11-2010, 00:08
|
|
|
zapraszam na
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#688590
Po ponad roku użytkowania nadal biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości kupiłbym go jeszcze raz ...........więc chyba warto
Oczywiście wszystko zależy od wymagań ... nadaje się do lekkiego podparcia łokcia w czasie jazdy , przy silniejszym nacisku buja się na boki ...taka jego uroda spowodowana zbyt delikatnym systemem mocowania do kanału w aucie ............
pozdrawiam |
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 09-11-2010, 13:56
|
|
|
Możesz zrobić fotki miejsc montażowych? Czy ten podłokietnik montowany jest do plastiku, z którego wykonany jest tunel?? |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 07-03-2011, 12:33 Re: Family - podłokietnik akcesoryjny dla kierowcy
|
|
|
RaVciO napisał/a: |
Czy próbował ktoś z Was montować podłokietnik dla kierowcy w Space Starze, który seryjnie nie miał czegoś takiego wmontowanego w fotelu?
Trochę jest tego na allegro, ale zastanawiam się jak z jakością tego towaru i czy to się solidnie trzyma, czy może po miesiącu odpada i na jakiej zasadzie jest montowane...
Podsumowując: Czy warto? |
Odświeżę temat - właśnie zamierzam taką modyfikację przeprowadzić.
Mój MSS '04 nie miał standardowo podłokietnika, a ten gadżet jednak podnosi komfort podróżowania - więc postanowiłem apgrejdować fotel kierowcy
W tym celu nabyłem na allegro drugi fotel z mechanizmem w oparciu. Mój obecny fotel ma gąbki i tapicerkę jakby dopiero z salonu wyjechał, więc chcę zamienić jedynie sam mechanizm oparcia. Jak znajdę czas, żeby się zabrać - i operacja sie uda - dam znać na forum
... jak się nie uda, też napiszę 'ku przestrodze' |
|
|
|
 |
franek333
Mitsumaniak Irek

Auto: MITSUBISHI Outlander I 2,0 t
|
Wysłany: 10-03-2011, 18:10
|
|
|
Cześć
Ja też miałem takie zakusy ale na razie mam inne wydatki.
Widziałem taki (na szrocie) super podłokietnik od angielskiej Carismy montowany na tunelu środkowym, ogólnie pasujący stylistycznie do ssa. Bardzo dobrej jakości i nie z byle plastiku oklejonego pseudo włóknem lub kewlarem. Pewnie trochę by za niego wziął bo za głupią tylną popielniczkę powiedział mi 50zł. Więc sporządzę sobie tam zaślepkę z czarnego lub grafitowego plastiku
3majsię |
_________________ Mitsumaniak od czasów poczciwego PRL-u
 |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

|
Wysłany: 10-03-2011, 20:49
|
|
|
franek333 , wiem, że można zamontować podłokietnik na konsoli środkowej, ale mi zależało, żeby zachować oryginalne wnętrze MSS, bez przeszczepów agrotuningowych
A co do ceny, nie jest źle - kompletny fotel kierowcy z podłokietnikiem + dodatkowo przełączniki zespolone pod kierownicę (chciałem mieć przełącznik wycieraczek z płynną regulacją prędkości) kupiłem łącznie za 200zł |
|
|
|
 |
torqual
Nowy Forumowicz Space Cowboy
Auto: Space Star
|
Wysłany: 15-03-2011, 13:19
|
|
|
Podepnę się do tematu. Mam chrapkę na podłokietnik a nie chcę kupować badziewnej podróby i chciałbym się dowiedzieć, czy podejdzie taki z Carismy? Jakby ktoś rzucił linkiem np na allegro jaki podejdzie do SSa po lifcie.
pozdrawiam
GP |
_________________ MSS 2002 1.9 DID |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2011, 13:54
|
|
|
torqual napisał/a: | Podepnę się do tematu. Mam chrapkę na podłokietnik a nie chcę kupować badziewnej podróby i chciałbym się dowiedzieć, czy podejdzie taki z Carismy? Jakby ktoś rzucił linkiem np na allegro jaki podejdzie do SSa po lifcie.
pozdrawiam
GP |
Nie wydaje mi się. Tunel środkowy w Cari i MSS jest całkiem inny - a podłokietnik w Cari jest elementem tunelu, nie fotela jak w MSS.
------------------------
Podłokietnik zamontowany.
Nie było to bardzo skomplikowane, ale dość czasochłonne. Po wymontowaniu fotela kierowcy odkręciłem oparcie, przełożyłem stelaż z mechanizmem podłokietnika z kupionego fotela.
W tym miejscu pojawiły się delikatne schody, fotel z podłokietnikiem miał airbag, a ja w moim MSS nie mam bocznych poduszek. W miejsce montowania airbagu musiałem przykręcić dorobiony przeze mnie element, aby zachować trzymanie boczne fotela.
Gąbkę założyłem z mojego oryginalnego fotela, tapicerkę też oczywiście oryginalną, konieczne było wycięcie otworu na podłokietnik.
Efekt jest doskonały - od fabrycznego różni się tylko brakiem poduszki powietrznej |
|
|
|
 |
|