centralny zamek problem |
Autor |
Wiadomość |
gogan1
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:22 centralny zamek problem
|
|
|
witam mam problem z centralnym zamkiem a chodzi o to że jak otwieram z pilota drzwi to drzwi od kierowcy sie nieotwieraja ale lekko ten dzyndzel wychodzi do góry i trzeba pare razy otwierać z pilowa żeby można było otworzyć drzwi i niewiem zabardoz co sie stało a czasami ale bardzo żadko normalnie sie otworza po jednym naciśnieciu na pilot
[ Dodano: 14-03-2011, 22:23 ]
dodam jescze żę mam cari 1.8 GDI 2000r |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:26
|
|
|
Trzeba przejrzeć i ewentualnie przesmarować mechanizm zamka w tych drzwiach. A jak się zamykają i otwierają te drzwi od środka ręcznie pociągając za ten "dzyndzel" chodzi tak samo ciężko jak od strony pasażera?
Jakbyś smarował to najlepiej użyć smaru silikonowego. |
|
|
|
 |
gogan1
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:32
|
|
|
chodzi o to że problem jest z otwarciem bo zamykaja sie po 1 razie a chodzi według mnie tak samo jak wszystkie hmm a jak rozebrać te drzwi i gdzie przesmarować bo nigdy tego nierobiłem jeszcze i jak zamykam i otwieram tym guzikiem koło otwierania szyb albo z kluczyka to za 1 razem sie otwieraja i zamykaja |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:42
|
|
|
Kluczem drzwi kierowcy otwierasz mechanicznie więc tego nie bierz pod uwagę. Trochę dziwne że przy otwieraniu od środka przełącznikiem drzwi się normalnie otwierają a z pilota już nie bo działa to na podobnej zasadzie. Jeśli byłby problem z otwieraniem z pilota przez sterownik od pilota to nie otwierały by się wszystkie drzwi.
Najlepiej wyjąć cały mechanizm zamka i jak pisałem wcześniej wyczyścić go i nasmarować. Nasmarować trzeba trzeba wszystkie ruchome miejsca.
A jak rozebrać tapicerkę to nie wiem bo jeszcze w Carismie tego nie robiłem. |
|
|
|
 |
|