|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem ze startem |
Autor |
Wiadomość |
Lodzermensch
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Montero 3.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2011, 17:21 problem ze startem
|
|
|
witam
czy ktoś może podpowiedzieć co może być przyczyną; przy zimnym silniku przełączając na D lub R skrzynia nie reaguje, dopiero przy wysokich obrotach ale jest to niebezpieczne ponieważ silnie uderza i zrywa do przodu. Biegi przełączają się płynnie. Problem ten znika po chwili jak pojazd się zagrzeje. Montero 3.8 benzyna, automat.
Na marginesie, czy ktoś posiada taki model '03 r. wersja produkowana na Kanadę. Szukałem w internecie ale i widziałem 3.5 ale V6 3.8 nie znalazłem. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 20-02-2011, 17:39 Re: problem ze startem
|
|
|
Lodzermensch napisał/a: | witam
czy ktoś może podpowiedzieć co może być przyczyną; przy zimnym silniku przełączając na D lub R skrzynia nie reaguje, dopiero przy wysokich obrotach ale jest to niebezpieczne ponieważ silnie uderza i zrywa do przodu. Biegi przełączają się płynnie. Problem ten znika po chwili jak pojazd się zagrzeje. Montero 3.8 benzyna, automat.
Na marginesie, czy ktoś posiada taki model '03 r. wersja produkowana na Kanadę. Szukałem w internecie ale i widziałem 3.5 ale V6 3.8 nie znalazłem. |
Sprawdź na skrzyni jeden z czujników, jeden odpowiada za pomiar temperatury oleju skrzyni biegów. On jest po środku skrzyni. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Lodzermensch
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Montero 3.8
|
Wysłany: 20-02-2011, 17:50
|