|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomorska Akcja "Krew Ratuje Życie" |
Autor |
Wiadomość |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 23:41 Pomorska Akcja "Krew Ratuje Życie"
|
|
|
Witam,
10 listopada 2007 w Gdańsku Żabiance, od godz. 10 do 14, kolo kosciola pw. Chrystusa Odkupiciela, będziemy po raz 10 (od 2005 roku) gościć ambulans Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i trwać będzie akcja pod hasłem "Krew ratuje życie".
Po raz trzeci będziemy się starali zrobić coś więcej - nie tylko oddać krew.
8 września zorganizowaliśmy akcję krwiodawstwa i festyn pod hasłem "Bezpieczna droga" gdzie mówiliśmy o potrzebie bezpieczeństwa na drogach. Nasze zaproszenie przyjęły służby mundurowe, fundacje, stowarzyszenia i prywatne firmy:
http://www.odkupiciel.net...d=608&Itemid=50
A tu można sprawdzić efekty naszego działania:
http://www.odkupiciel.net...d=613&Itemid=50
http://www.galeria.czywar...stwo/index.html
Na naszej akcji 8 września 2007 krew oddało także kilku kierowców i stąd zrodził się pomysł kolejnej akcji z ich udziałem.
10 listopada pogoda na Pomorzu będzie już raczej nie specjalna więc na ten dzień planujemy akcje krwiodawstwa i zaproszenie kilkunastu trójmiejskich fanklubów różnych marek samochodów i motorów. Wiemy, że są to ludzie świadomi ciągłej potrzeby krwi w naszych szpitalach a jednocześnie na tyle otwarci i chętni do pomocy, że już mamy deklaracje uczestnictwa w tej dopiero planowanej imprezie.
Dla zmotoryzowanych - tych na czterech czy na dwóch kolkach ale nie tylko, bo dla każdego kto będzie chciał oddać krew, planujemy kawę, domowe ciasto, myślimy o jakiś konkursach, może zaproszeniu jakiegoś VIP-a.
Już pozyskaliśmy kilku sponsorów. Po prostu nie chcemy tylko ściągnąć tych ludzi do nas by oddali krew,
chcemy także coś dla nich przygotować, by poczuli się docenieni, by poczuli się u nas dobrze.
Wszystko jest w fazie przygotowań bo i jeszcze mamy trochę czasu ale chciałbym spytać czy w jakieś formie, wybranej i odpowiedniej dla Was, chcielibyście uczestniczyć w naszym wydarzeniu?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany oddaniem krwi proszę o kontakt, ponieważ chcemy znać przybliżoną ilość osób
Serdecznie zapraszam,
w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości podaję moje namiary:
mail: mati.777@wp.pl
gg: 4110263
Pozdrawiam
MATI
Edit by akbi
Termin kolejnej akcji "Krew Ratuje Życie" - 2011-03-19 w godz 10-14
PARAFIA ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO ul. M. Gomółki 11/13, w GDAŃSKU
...czytaj ostatnie posty w temacie ... |
Ostatnio zmieniony przez akbi 08-12-2010, 09:46, w całości zmieniany 13 razy |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2007, 13:13
|
|
|
akbi napisał/a: | mati.777, a czy w ramach "podziekowan" mozecie gdzies zamiescic informacje, ze krew oddali roniez czlonkowie naszego klubu? |
Jak najbardziej na chwilę obecną opiszemy wszystko na stronie www.odkupiciel.net.pl ale w przygotowaniu jest specjalna strona poświęcona tylko naszym akcją "Krew ratuje życie".
Wszystkie chętne osoby poproszę o potwierdzenie mailem lub na gg chęci przybycia, ponieważ chcemy wiedzieć na jaką ilość osób ambulans musi się przygotować. Oby na jak największą
Rozumiem, że Ciebie akbi mogę już wpisać na listę?
I zapraszam wszystkich, którzy zdecydują się oddać krew na przybycie swoimi furami
Pozdrawiam
MATI |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
broneks [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2007, 22:50
|
|
|
ja również chętnie przybędę na tą akcje ,,,,pozdro po długiej ciszy dla mitsu |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2007, 08:51
|
|
|
zawsze jeśli krew jest potrzebna można na mnie liczyć, ale w tym przypadku niestety nie mogę oddać gdyż ostatniej donacji dokonałem 2 października, więc ponownie pójdę najszybciej 2.12
co nie zmienia faktu, że chętnie się tam pojawię.
i jeszcze jedna sprawa - do ew. dawców, dla których będzie to pierwszy raz:
lepiej weźcie ze sobą drugiego kierowcę gdyż nie znacie jeszcze reakcji swojego organizmu
na zmniejszoną ilość krwi w obiegu. na jednych nie robi to wrażenia, na niektórych robi
bardzo duże, także lepiej nie ryzykować.
pzdr |
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2007, 13:35
|
|
|
I może przypomnę o jeszcze jednej ważnej sprawie - rano, przed oddaniem krwi najlepiej zjeść coś lekkiego i kalorycznego (słodkiego, itp), osoby które mają rano np słabsze ciśnienie mogą spokojnie wypić sobie kawkę (nawet jest to zalecane)
Piszę to, żeby ktoś nie uwierzył w mit, że aby oddać krew trzeba być naczczo - ja tak zrobiłem za pierwszym razem jak oddawałem i to był mój pierwszy i ostatni błąd |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-10-2007, 19:38
|
|
|
zaluje, ze nie moge oddac - niestety biore ciagle leki i nie moge w ogole oddawac krwi
bardzo chcialem wziac udzial w akcji dla Bartka mamy, ale wtedy doszly jeszcze inne prochy... |
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 01:27
|
|
|
Krzyzak, niektórzy bardzo chcą ale niestety nie mogą... ale wierze, że znajdą się jeszcze osoby, które chcą i mogą
Aktualna lista na 10.11 (SOBOTA):
1. Akbi
2. Andrzej_133
3. ...
Lista cały czas otwarta |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 10:41
|
|
|
na chwilę obecną BMW i Honda wygrywa z Wami jeżeli chodzi o ilość zgłoszonych osób do oddania krwi ale jeszcze wszystko może się zmienić pokażcie, że też potraficie się zmobilizować
pozdro
MATI |
|
|
|
 |
lewik89 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 12:56
|
|
|
VW nawet nikt nie pyta. ja jeszcze nie mam autka <nie dorobiłem się jeszcze> ale całym sercem jestem z mitsu
a i jestem honorowym krwiodawcą ale niestety termin nie podpasował... |
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 16:46
|
|
|
VW jakoś narazie milczy... |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 23:58
|
|
|
Ja niestety krwi oddawać nie mogę (mdleję zaraz) więc się nie pojawię. Ale mam znajomych, których poinformowałem - i którzy się prawdopodobnie tam pojawią, a jeśli nie tam, to na wampiriadzie. |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
|
Wysłany: 24-10-2007, 10:24
|
|