Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomorska Akcja "Krew Ratuje Życie"
Autor Wiadomość
mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2007, 23:41   Pomorska Akcja "Krew Ratuje Życie"

Witam,

10 listopada 2007 w Gdańsku Żabiance, od godz. 10 do 14, kolo kosciola pw. Chrystusa Odkupiciela, będziemy po raz 10 (od 2005 roku) gościć ambulans Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i trwać będzie akcja pod hasłem "Krew ratuje życie".

Po raz trzeci będziemy się starali zrobić coś więcej - nie tylko oddać krew.

8 września zorganizowaliśmy akcję krwiodawstwa i festyn pod hasłem "Bezpieczna droga" gdzie mówiliśmy o potrzebie bezpieczeństwa na drogach. Nasze zaproszenie przyjęły służby mundurowe, fundacje, stowarzyszenia i prywatne firmy:

http://www.odkupiciel.net...d=608&Itemid=50

A tu można sprawdzić efekty naszego działania:

http://www.odkupiciel.net...d=613&Itemid=50
http://www.galeria.czywar...stwo/index.html

Na naszej akcji 8 września 2007 krew oddało także kilku kierowców i stąd zrodził się pomysł kolejnej akcji z ich udziałem.

10 listopada pogoda na Pomorzu będzie już raczej nie specjalna więc na ten dzień planujemy akcje krwiodawstwa i zaproszenie kilkunastu trójmiejskich fanklubów różnych marek samochodów i motorów. Wiemy, że są to ludzie świadomi ciągłej potrzeby krwi w naszych szpitalach a jednocześnie na tyle otwarci i chętni do pomocy, że już mamy deklaracje uczestnictwa w tej dopiero planowanej imprezie.

Dla zmotoryzowanych - tych na czterech czy na dwóch kolkach ale nie tylko, bo dla każdego kto będzie chciał oddać krew, planujemy kawę, domowe ciasto, myślimy o jakiś konkursach, może zaproszeniu jakiegoś VIP-a.
Już pozyskaliśmy kilku sponsorów. Po prostu nie chcemy tylko ściągnąć tych ludzi do nas by oddali krew,
chcemy także coś dla nich przygotować, by poczuli się docenieni, by poczuli się u nas dobrze.

Wszystko jest w fazie przygotowań bo i jeszcze mamy trochę czasu ale chciałbym spytać czy w jakieś formie, wybranej i odpowiedniej dla Was, chcielibyście uczestniczyć w naszym wydarzeniu?

Jeżeli ktoś jest zainteresowany oddaniem krwi proszę o kontakt, ponieważ chcemy znać przybliżoną ilość osób :)

Serdecznie zapraszam,
w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości podaję moje namiary:
mail: mati.777@wp.pl
gg: 4110263

Pozdrawiam
MATI

Edit by akbi
Termin kolejnej akcji "Krew Ratuje Życie" - 2011-03-19 w godz 10-14
PARAFIA ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO ul. M. Gomółki 11/13, w GDAŃSKU
...czytaj ostatnie posty w temacie ...
Ostatnio zmieniony przez akbi 08-12-2010, 09:46, w całości zmieniany 13 razy  

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-10-2007, 08:30   

Co prawda chcialem isc dzisiaj oddac krew, no ale moge poczekac do 10 XI

Jest ktos jeszcze chetny??

mati.777, a czy w ramach "podziekowan" mozecie gdzies zamiescic informacje, ze krew oddali roniez czlonkowie naszego klubu?

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 13:13   

akbi napisał/a:
mati.777, a czy w ramach "podziekowan" mozecie gdzies zamiescic informacje, ze krew oddali roniez czlonkowie naszego klubu?

Jak najbardziej :) na chwilę obecną opiszemy wszystko na stronie www.odkupiciel.net.pl ale w przygotowaniu jest specjalna strona poświęcona tylko naszym akcją "Krew ratuje życie".
Wszystkie chętne osoby poproszę o potwierdzenie mailem lub na gg chęci przybycia, ponieważ chcemy wiedzieć na jaką ilość osób ambulans musi się przygotować. Oby na jak największą ;)
Rozumiem, że Ciebie akbi mogę już wpisać na listę? ;)

I zapraszam wszystkich, którzy zdecydują się oddać krew na przybycie swoimi furami :)

Pozdrawiam
MATI

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 20-10-2007, 17:44   

mati.777 napisał/a:

Rozumiem, że Ciebie akbi mogę już wpisać na listę? ;)

Tak jest, bede na pewno.

broneks
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 22:50   

ja również chętnie przybędę na tą akcje ,,,,pozdro po długiej ciszy dla mitsu

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 08:51   

zawsze jeśli krew jest potrzebna można na mnie liczyć, ale w tym przypadku niestety nie mogę oddać gdyż ostatniej donacji dokonałem 2 października, więc ponownie pójdę najszybciej 2.12

co nie zmienia faktu, że chętnie się tam pojawię.

i jeszcze jedna sprawa - do ew. dawców, dla których będzie to pierwszy raz:
lepiej weźcie ze sobą drugiego kierowcę gdyż nie znacie jeszcze reakcji swojego organizmu
na zmniejszoną ilość krwi w obiegu. na jednych nie robi to wrażenia, na niektórych robi
bardzo duże, także lepiej nie ryzykować.

pzdr

mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 13:35   

I może przypomnę o jeszcze jednej ważnej sprawie - rano, przed oddaniem krwi najlepiej zjeść coś lekkiego i kalorycznego (słodkiego, itp), osoby które mają rano np słabsze ciśnienie mogą spokojnie wypić sobie kawkę (nawet jest to zalecane) :)

Piszę to, żeby ktoś nie uwierzył w mit, że aby oddać krew trzeba być naczczo - ja tak zrobiłem za pierwszym razem jak oddawałem i to był mój pierwszy i ostatni błąd :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-10-2007, 19:38   

zaluje, ze nie moge oddac - niestety biore ciagle leki i nie moge w ogole oddawac krwi
bardzo chcialem wziac udzial w akcji dla Bartka mamy, ale wtedy doszly jeszcze inne prochy...

mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 01:27   

Krzyzak, niektórzy bardzo chcą ale niestety nie mogą... ale wierze, że znajdą się jeszcze osoby, które chcą i mogą :)

Aktualna lista na 10.11 (SOBOTA):
1. Akbi
2. Andrzej_133
3. ...

Lista cały czas otwarta :)

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 23-10-2007, 09:44   

Nooo Panowie i Panie ... proszę o mobilizację. Z tego co się dowiedziałem, to będą też ludki z pomorskich klubów BMW i Honda.
Musimy się zaprezentować najlepiej ... wezmę flagi Mitsumaniakowe :twisted:

mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 10:41   

na chwilę obecną BMW i Honda wygrywa z Wami jeżeli chodzi o ilość zgłoszonych osób do oddania krwi ;) ale jeszcze wszystko może się zmienić :D pokażcie, że też potraficie się zmobilizować ;)
pozdro
MATI

lewik89
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 12:56   

VW nawet nikt nie pyta. :roll: ja jeszcze nie mam autka <nie dorobiłem się jeszcze> ale całym sercem jestem z mitsu

a i jestem honorowym krwiodawcą :) ale niestety termin nie podpasował...

mati.777
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 16:46   

VW jakoś narazie milczy... ;)

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 23:58   

Ja niestety krwi oddawać nie mogę :( (mdleję zaraz) więc się nie pojawię. Ale mam znajomych, których poinformowałem - i którzy się prawdopodobnie tam pojawią, a jeśli nie tam, to na wampiriadzie.

novy 
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Wysłany: 24-10-2007, 10:24   

Ja się wstępnie piszę. Wstępnie, ponieważ termi troszke odległy.

Odpowiedz do tematu