|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] poziom oleju w skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 15-06-2007, 12:44 [Cari 1.9TD] poziom oleju w skrzyni biegów
|
|
|
witam. mam pytanie odnosnie sruby kontrolnej poziomu oleju w skrzyni biegów. czytałem na forum ze ona jest tylko nie znalazłem, w którym dokładnie miejscu. czy to jest ten plastikowy motylek z przodu?
ogólnie chodzi mi to ze miałem wycieki oleju ze skrzyni,ale od pewnego czasu plamki na ziemi sa duzo mniejsze a nawet czasami wcale ich nie ma. pomyslałem ze olej wyciekł juz calkowicie,ale jak chciałem dolac to po odkreceniu owego motylka olej sie wylał . teraz nie jestem pewien czy to napewno ta sruba czy poprostu w skrzyni bylo za duzo oleju i dlatego były wycieki. co Wy na to? |
|
|
|
 |
cmiel [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:52
|
|
|
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3448
w manualu punkt 22-4. Zatyczka rzeczywiście ma kształt motylka. Czy za wysoki poziom oleju był przyczyną wycieku -nie wiem, ale jeżeli poziom jest ok i wycieków nie ma to może wszystko gra? |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 21-06-2007, 16:50
|
|
|
OK. dzieki za namiar na manuala bo tego nie miałem. Teraz juz jestem pewny ze oleju jest za duzo i najlepiej chyba bedzie jak wymienie olej w skrzyni i zaleje tyle ile ma byc (o ile sie nie myle to ok 3.2 litra).
Chyba ze sie okaze ze na wybieraku wywaliło uszczelniacz to na samej wymianie oleju sie nie skonczy |
|
|
|
 |
cmiel [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 23:24
|
|
|
Proszę bardzo. Ilość oleju jest też podana w manualu. Życze szybkiego rozwiązania problemu |
|
|
|
 |
|
|