Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:06 |
Podgrzewane lusterka Out II |
Autor |
Wiadomość |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2008, 20:01 Podgrzewane lusterka Out II
|
|
|
cześc,
chcę sobie sprawic ( taki prezent na mikołaja ) podgrzewane wkłady lusterek do mojego Outlandera - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=476234263
i tu moja prosba do podzielenia sie informacjami z Waszej strony czy ktoś to może przerabiał, jak to podłączyc, moze jakieś schematy, podpowiedzi, itp. - pomóżcie jak możecie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 14-11-2008, 22:10
|
|
|
Czyżby wersje amerykańskie były aż tak ubogie
Wszystkie wersje europejskie mają podgrzewane i składane lusterka w standardzie.
Jeśli któryś z kolegów posiadający Outka zza oceanu już się tym bawił to na pewno Ci pomoże |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-11-2008, 23:48
|
|
|
Sprawa jest w zasadzie prosta-co prawda zakładałem do pajero II a nie do outka ale... kupujesz lustro z folią samoprzylepną podgrzewaną(przyklejona mata grzewcza do lustra) za pomocą suszarki do włosów podgrzewasz lustro w swoim aucie-w pajero wkład lustra jest w ramce plastikowej -powoduje to lekkie "rozpuszczenie" kleju na taśmie dwustronnej którą jest przyklejone lustro i co za tym idzie łatwiejsze oderwanie. UWAGA pośpiech nie wskazany im cieplejsze plastiki tym lepiej -przy zakładaniu wkładu podobnie duży plus brak pośpiechu- jak lustro pęknie matę można spokojnie oderwac i przykleic do oryginału-u mnie pękło. Do lustra podłączasz przewody elektryczne i teraz są dwie "szkoły" albo łączysz kable z kablami od tylnej szyby i masz wszystko na jednym przycisku, albo montujesz osobny przycisk na desce i podłączasz do niego -ja tak mam(bo miejsce wolne było) sprawa prostsza to podłączyc do instalacji tylnej szyby- pozdrawiam . |
|
 |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2008, 16:53
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Czyżby wersje amerykańskie były aż tak ubogie
Wszystkie wersje europejskie mają podgrzewane i składane lusterka w standardzie.
Jeśli któryś z kolegów posiadający Outka zza oceanu już się tym bawił to na pewno Ci pomoże |
może i uboższe, ale 220 KM rekompesuje te niedostatki |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 17-11-2008, 16:57
|
|
|
kyru napisał/a: | ale 220 KM rekompesuje te niedostatki | to się rozumie samo przez się
Po prostu zaskoczył mnie fakt braku podgrzewania lusterek |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2008, 17:04
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | kyru napisał/a: | ale 220 KM rekompesuje te niedostatki | to się rozumie samo przez się
Po prostu zaskoczył mnie fakt braku podgrzewania lusterek |
tez byłem zdziwiony i miałem taka fanaberię, aby sobie zamontowac ( podgrzewane i składane), ale w ASO powiedzieli, że trzeba do tego wymieniac......cały komputer pokładowy... - więc sobie zrobie podgrzewane a o składniu zapomniałem
p.s. Jako do starszego stażem na forum - nie dostaję powiadomień o odpowiedzi na mój post na mail - muszę coś gdzieś zaznaczyc, abym otrzymywał??? |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-11-2008, 18:22
|
|
|
kyru napisał/a: | p.s. Jako do starszego stażem na forum - nie dostaję powiadomień o odpowiedzi na mój post na mail - muszę coś gdzieś zaznaczyc, abym otrzymywał??? |
Trzeba regularnie zaglądać na forum, a nie.. |
|
 |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2008, 18:27
|
|
|
Trzeba regularnie zaglądać na forum, a nie.. [/quote]
Zagladam, nie za częstoto fakt, już zaznaczyłem co trzeba..ale warto zajrzec, aby Twoje foty zobaczyc...naprawdę i szczerze - good job |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-11-2008, 20:48
|
|
|
kyru napisał/a: | by Twoje foty zobaczyc...naprawdę i szczerze - good job |
Dzięki, niezmiernie mi miło! |
|
 |
broom
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 3.0 v6 XLS
|
Wysłany: 05-01-2009, 18:29
|
|
|
W moim z USA są podgrzewane lusterka i działają dużo lepiej niż w mondasie mk3. Może jednak to kwestia wyposażenia... |
|
|
|
 |
kyru [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2009, 19:18
|
|
|
broom a jaka masz wersje swojego Mitsu???
[ Dodano: 05-01-2009, 19:25 ]
sorki nie zauważyłem XLS |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 06-01-2009, 09:57
|
|
|
Co do szkół podłączania to w Mitsu jak jest oryginalne ogrzewanie na lusterka to przyciskiem na tylna szybę sie to załącza (przynajmniej w wersji europejskiej)... Nie wiem jak to jest z elektryką od strony przekaźników i innych timerów ( bo to sie powinno wyłączać co jakiś czas) - jak zamarzyłem sobie cos takiego w swoim muliku (Corsa 1.0 ) to wyszło ze to jest jednak spory wydatek ,bo mata grzewcza to moze nie jest wydatek ale te kości to już jest . I nawet jak cale lusterka elektryczne (włączając sterowanie) kosztowaly by mnie cos w granicach 800-1000 to jeszcze troche tej elektryki za nie malo trzeba by bylo dokupic + robocizna w dobrym zakladzie,zeby pieknego dnia samochodzik w obłokach dymu ze spalonej izolacji nie stanął.... |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 06-01-2009, 10:28
|
|
|
A wie ktos moze ile kosztuje zamonowanie podgrzewanych lusterek w ASO? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-01-2009, 11:43
|
|
|
Najlepszą odpowiedź dostaniesz jak tam zadzwonisz. |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 06-01-2009, 13:26
|
|
|
Dzwonilem i na takich kretaczy trafilem, ze nie potrafili mi konkretnie powiedziec, czy instalacja w moim aucie jest, czy nie ma? Czy tylko wkladki bede musial wymienic i ew wlacznik dokupic, czy cale lusterka, plus instalacja itp.
Ogolnie to wyszlo mi, ze jak wszystko trzeba bedzie zamontowac to jakies 3 tysiace
Widze, ze niezly profesionalizm ma MMC w Polsce. Do tej pory jezdzilem tylko Hondami i zaczynam zalowac, ze z tej marki zrezygnowalem
Ich serwis byl naprawde profi. |
|
|
|
 |
|