Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:06
Podgrzewane lusterka Out II
Autor Wiadomość
kyru
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2008, 20:01   Podgrzewane lusterka Out II

cześc,
chcę sobie sprawic ( taki prezent na mikołaja :) ) podgrzewane wkłady lusterek do mojego Outlandera - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=476234263
i tu moja prosba do podzielenia sie informacjami z Waszej strony czy ktoś to może przerabiał, jak to podłączyc, moze jakieś schematy, podpowiedzi, itp. - pomóżcie jak możecie :)

pozdrawiam

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2008, 22:10   

Czyżby wersje amerykańskie były aż tak ubogie :doubt:
Wszystkie wersje europejskie mają podgrzewane i składane lusterka w standardzie.
Jeśli któryś z kolegów posiadający Outka zza oceanu już się tym bawił to na pewno Ci pomoże :)

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 14-11-2008, 23:48   

Sprawa jest w zasadzie prosta-co prawda zakładałem do pajero II a nie do outka ale... kupujesz lustro z folią samoprzylepną podgrzewaną(przyklejona mata grzewcza do lustra) za pomocą suszarki do włosów podgrzewasz lustro w swoim aucie-w pajero wkład lustra jest w ramce plastikowej -powoduje to lekkie "rozpuszczenie" kleju na taśmie dwustronnej którą jest przyklejone lustro i co za tym idzie łatwiejsze oderwanie. UWAGA pośpiech nie wskazany im cieplejsze plastiki tym lepiej -przy zakładaniu wkładu podobnie duży plus brak pośpiechu- jak lustro pęknie matę można spokojnie oderwac i przykleic do oryginału-u mnie pękło. Do lustra podłączasz przewody elektryczne i teraz są dwie "szkoły" albo łączysz kable z kablami od tylnej szyby i masz wszystko na jednym przycisku, albo montujesz osobny przycisk na desce i podłączasz do niego -ja tak mam(bo miejsce wolne było) sprawa prostsza to podłączyc do instalacji tylnej szyby- pozdrawiam .

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 16:53   

Hiszpan napisał/a:
Czyżby wersje amerykańskie były aż tak ubogie :doubt:
Wszystkie wersje europejskie mają podgrzewane i składane lusterka w standardzie.
Jeśli któryś z kolegów posiadający Outka zza oceanu już się tym bawił to na pewno Ci pomoże :)

może i uboższe, ale 220 KM rekompesuje te niedostatki :lol:

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 17-11-2008, 16:57   

kyru napisał/a:
ale 220 KM rekompesuje te niedostatki :lol:
to się rozumie samo przez się :mrgreen:

Po prostu zaskoczył mnie fakt braku podgrzewania lusterek

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 17:04   

Hiszpan napisał/a:
kyru napisał/a:
ale 220 KM rekompesuje te niedostatki :lol:
to się rozumie samo przez się :mrgreen:

Po prostu zaskoczył mnie fakt braku podgrzewania lusterek

tez byłem zdziwiony :? i miałem taka fanaberię, aby sobie zamontowac ( podgrzewane i składane), ale w ASO powiedzieli, że trzeba do tego wymieniac......cały komputer pokładowy... - więc sobie zrobie podgrzewane a o składniu zapomniałem

p.s. Jako do starszego stażem na forum - nie dostaję powiadomień o odpowiedzi na mój post na mail - muszę coś gdzieś zaznaczyc, abym otrzymywał??? :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 17-11-2008, 18:22   

kyru napisał/a:
p.s. Jako do starszego stażem na forum - nie dostaję powiadomień o odpowiedzi na mój post na mail - muszę coś gdzieś zaznaczyc, abym otrzymywał???

Trzeba regularnie zaglądać na forum, a nie.. :D :)

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2008, 18:27   

Trzeba regularnie zaglądać na forum, a nie.. :D :) [/quote]

Zagladam, nie za częstoto fakt, już zaznaczyłem co trzeba..ale warto zajrzec, aby Twoje foty zobaczyc...naprawdę i szczerze - good job :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 17-11-2008, 20:48   

kyru napisał/a:
by Twoje foty zobaczyc...naprawdę i szczerze - good job :)

Dzięki, niezmiernie mi miło! :oops: :wink:

broom 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0 v6 XLS
Wysłany: 05-01-2009, 18:29   

W moim z USA są podgrzewane lusterka i działają dużo lepiej niż w mondasie mk3. Może jednak to kwestia wyposażenia...

kyru
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 19:18   

broom a jaka masz wersje swojego Mitsu???

[ Dodano: 05-01-2009, 19:25 ]
sorki nie zauważyłem XLS :)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 06-01-2009, 09:57   

Co do szkół podłączania to w Mitsu jak jest oryginalne ogrzewanie na lusterka to przyciskiem na tylna szybę sie to załącza (przynajmniej w wersji europejskiej)... Nie wiem jak to jest z elektryką od strony przekaźników i innych timerów ( bo to sie powinno wyłączać co jakiś czas) - jak zamarzyłem sobie cos takiego w swoim muliku (Corsa 1.0 :mrgreen: ) to wyszło ze to jest jednak spory wydatek ,bo mata grzewcza to moze nie jest wydatek ale te kości to już jest . I nawet jak cale lusterka elektryczne (włączając sterowanie) kosztowaly by mnie cos w granicach 800-1000 to jeszcze troche tej elektryki za nie malo trzeba by bylo dokupic + robocizna w dobrym zakladzie,zeby pieknego dnia samochodzik w obłokach dymu ze spalonej izolacji nie stanął....

air2air.net 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander XLS 3.0
Wysłany: 06-01-2009, 10:28   

A wie ktos moze ile kosztuje zamonowanie podgrzewanych lusterek w ASO?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 06-01-2009, 11:43   

Najlepszą odpowiedź dostaniesz jak tam zadzwonisz.

air2air.net 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander XLS 3.0
Wysłany: 06-01-2009, 13:26   

Dzwonilem i na takich kretaczy trafilem, ze nie potrafili mi konkretnie powiedziec, czy instalacja w moim aucie jest, czy nie ma? Czy tylko wkladki bede musial wymienic i ew wlacznik dokupic, czy cale lusterka, plus instalacja itp.
Ogolnie to wyszlo mi, ze jak wszystko trzeba bedzie zamontowac to jakies 3 tysiace :shock:

Widze, ze niezly profesionalizm ma MMC w Polsce. Do tej pory jezdzilem tylko Hondami i zaczynam zalowac, ze z tej marki zrezygnowalem :(
Ich serwis byl naprawde profi.

Odpowiedz do tematu