Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Spala benzynę podczas jazdy na gazie!?
Autor Wiadomość
Bartosz12 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2011, 19:52   [Cari 1.6] Spala benzynę podczas jazdy na gazie!?

Witam! Carismę posiadam od 3 tyg. Ostatnio jadąc w trasę 500km zauważyłem, że znacząco obniża się wskazówka poziomu paliwa (jadąc cały czas na gazie oczywiście) z 1/2 zbiornika po dojechaniu do celu wskazówka pokazywała 1/4 i jedna kropeczkę. w drodze powrotnej to samo. Byłem u gaziarza, sprawdził wszystko i zapewniał, że paliwo jest, tylko obniża się wskaźnik, bo komputer steruje itd. Sprawdziłem to tankując benzynę do pełna i okazało się, że jednak to paliwo gdzieś znika! wskazówka pokazywała faktyczny stan paliwa! Czy ktoś zauważył u siebie podobny problem, albo może ktoś wie co może być przyczyną? Czy w Waszych samochodach z gazem także opada wskaźnik poziomu paliwa na dłuższej trasie? Bardzo proszę o pomoc!

fito123 
Forumowicz

Auto: Carisma 1 98r
Wysłany: 19-07-2011, 20:38   

Myślę że pomogę w tej sprawie :D
Miałem Calibre w gazie i ten sam problem :D byłem u co najmniej 10 gazowników i każdy mnie zapewniał że nie możliwe żeby podczas jazdy na gazie ubywało mi paliwa :D a ze była to bogata wersja to oprócz wskaźnika w zegarach był komputer który także pokazywał że ubywało mi benzyny .
Z biegiem czasu ubywało coraz szybciej i więcej , przewody ogólna szczelność węży i rurek od paliwa była sprawdzana kilka razy ,lecz nigdzie nie było wycieku :D
Wiec co się działo z paliwem? doszło już do tego że jak tankowałem gaz za 50zł to musiałem zalać benzyny za co najmniej 20 zł masakra :D
I co się okazało? PĘKNIĘTA MEMBRANA W REGULATORZE CIŚNIENIA Z PODCIŚNIENIEM PRZED LISTWĄ WTRYSKIWACZY :D
regulator ma trzy przyłącza jedno zasilanie z pompy paliwa drugie wyjście na listwę wyrównanego ciśnienia i trzeci koniec jest podłączony do kolektora tam właśnie zasysana była benzynka .
Dlatego że w regulatorze pękła ta membranka i paliwo było zasysane prosto do kolektora .
Objawami było znikające paliwo i niekiedy duże przymulenie silnika .
Pozdrawiam

Robin2 
Nowy Forumowicz
początkujący

Auto: carisma 1,9 TD GL
Wysłany: 07-08-2011, 15:40   

Bartosz12,
a jaką masz u siebie instalację gazową? jakiej firmy?
Od Twojego postu minęły dwa tygodnie więc może problem już rozwiązany ale jestem ciekaw, czy udało się zdiagnozować problem.
Pozdr.
Robin

Odpowiedz do tematu