Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Piszczy zawieszenie przednie
Autor Wiadomość
bastus11 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.8 GDI 98r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2011, 23:49   [Cari 1.8 GDI] Piszczy zawieszenie przednie

Czesc Wszystkim. Jestem tutaj nowy wiec wybaczcie jak cos nieodpowiednio napisze.
Mam maly problem z zawieszeniem (szukalem na forum, ale podobnego problemu nie znalazlem), na przegladzie wyszlo ze zawieszenie jest ok, poza malym luzem na przegubie, ale nie z tym mam problem. Moj problem polega na tym ze strasznie skrzypi zawieszenie z przodu. Przy dobrej pogodzie jak jest cieplo to jest to koszmar. Koles z przegladu stwierdzil ze to jakies gumy przy amorkach i mam tam siknac wd40, ale czy to ma sens??
Moze to problem czegos innego???

Bardzo dziekuje za jaka kolwiek pomoc. Pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-06-2011, 08:28   

Moga amorki skrzypieć - zwłaszcza jak nie sa oryginalne, moga tez skrzypieć tulejki silentblock, bądź jakiekolwiek gumy w układzie zawieszenia.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

bastus11 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-06-2011, 22:24   

Nie wiem czy amorki sa oryginalne czy tez nie. Autko kupilem 3 lata temu, sprowadzone...na pierwszej jezdzie cos zapiszczalo ale koles powiedzial ze sa to gumy po wymianach i musza sie ulozyc. Nie jestem mechanikiem wiec pozostalo mi zaufac. Z poczatku nie bylo tak tragicznie bo pojawialo sie to tylko wtedy jak robilo sie cieplo, ale teraz jest to prawie caly czas. Nie wiem jak wyglada mocowanie tych amorkow od gory bo wydaje mi sie ze ten dzwiek wlasnie z tej strony pochodzi a od strony silnika mam plastikowe oslony. Nie wiem jak je sciagnac a niechcialbym ich uszkodzic. Dziekuje jednak za odpowiedz.
Mam jeszcze tylko pytanko - ktore to sa te tulejki silentblock ?? Jeszcze raz dzieki za pomoc

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-06-2011, 22:38   

bastus11 napisał/a:
ktore to sa te tulejki silentblock ?
Na wahaczach, przejedź się na warsztat w celu diagnozy.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

rysiul 
Mitsumaniak

Auto: wstyd powiedzieć
Wysłany: 09-06-2011, 22:24   

Jeśli skrzypienie pojawia się przy bujaniu auta na boki to polecam przyjrzeć się gumom stabilizatora. U mnie ubiegłym roku skrzypiało dosyć wyraźnie, po czym problem się wyciszył i do tej pory nie powrócił.

kami mits 
Nowy Forumowicz
kami mits

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Wysłany: 10-06-2011, 17:53   

witam,
mam podobny problem...jak są zimne i chłodne dni to wszystko jest ok, ale jak jest gorąco to przy skrętach (ruchach kierownicą) coś piszcze (czy coś w tym rodzaju trudno ten dzwięk określić) coś słyszałem że to może być łożysko czy to prawda??
pozdrawiam

penmar 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 16-06-2011, 10:41   

Witam,

Widzę że nie jestem sam w tym temacie właśnie w tym roku mam to samo, jak jest za gorąco na dworku śmigam autkiem to mam to samo piszczenie tylko temperatura spadnie i jest ok. Słychać to przy nierównościach i przy przejeżdżaniu po napitym policjancie ;) czasem to mnie wkurza tak głośno zapiska. A siara jak ktoś to usłyszy i się ogląda trzeba coś z tym zrobić.

bastus11 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-07-2011, 17:20   

bylem ostatnio u mechanika, bo szukam kogos kto zrobi mi te autko... zobaczyl, uslyszal i stwierdzil ze piski te sa z gum... powinienem sobie wziasc jakis olej czy cos podobnego (on cos mowil o W3) i siknac strzykaweczka wszedzie gdzie gumy, pojezdzic i ma sie uspokoic.... jeszcze nie mialem czasu tak tego zrobic, ale dopoki nie znajde u siebie porzadnego mechanika to chyba pozostanie mi sprubowac
jesli ktorys z Was upora sie z tym problemem dajcie znac....

muniek86 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 GL
Wysłany: 12-07-2011, 18:37   

mam ten sam problem i psikanie wd40 nie pomogło. piski i skrzypienie słychać przy maksymalnym, skręcie w lewo lub w prawo w lewym kole.

Odpowiedz do tematu