Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
18-08-2011, 15:01
Jaszczurka meada czyli CAO Kameleon
Autor Wiadomość
mead 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 '96
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2008, 16:08   Jaszczurka meada czyli CAO Kameleon

Ci ktorzy pomagali mi w szukaniu tego jednego, jedynego wiedza ze na Colta skusilem sie dzieki Bratu ktory ma Galanta. Pierwotnie mial byc Civic 5/6gen ale jednak piekna mordka CAO wygrala z Civiciem. Po przejrzeniu allegro, gratki itp powoli tracilem nadzieje na znalezienie ladnego colcika. Wszyscy namawiali na 1.6 a ja nie moglm nawet 1.3 fajnego znalezc w cenie ktora jestem w stanie zapalcic. Bedac na coltmani znalazlem tego jednego ktory mnie urzekl, i tu pojawily sie schody - 250km zeby jechac po cos co na zdjeciach jest ladne ale jak wiadomo zdjecia mozna poprawic. Jednak patrzac na to ze nie moge nic znalezc na portalach z ogloszeniami stwierdzilem raz kozie smierc. Wroce Coltem albo z kasa. Gdy przyjechalismy i zobaczylem go na zywo wiedzialem ze on musi byc moj. Jest piekny. Po ogledzinach silnika i jezdzie probnej nie mialem watpliwosci. Wracam do domu wlasnym Miskiem. Szybkie spisanie umowy, odbior dokumentow i kluczykow i powrot do domu. Dzwiek silnika przy 4-5rpm skutecznie zastepowal brakujace radio a Ja cale 250km jechalem z bananem na twarzy. Po dwoch dniach jezdzenia nim po miescie (niestety dosc szybkiego i wysokoobrotowego co odbilo sie na wskazowce od stanu paliwa) stwierdzam tylko ze 1.6 i te 113 wscieklych kucy jest niesamowite.

I z tego miejsca tez chcialbym podziekowac wszystkim ktorzy udzielali sie w tym temacie a zwlaszcza londolutowi i paweli ktorzy cierpliwie odpowiadali na moje ciagle pm'y.

Wiadomo ze idealny on nie jest i pare rzeczy trzeba bedzie od razu wymienic bo na niektorych rzeczach poprzedni wlasciciel oszczedzal (najtansze wg. Brata kable WN, olej Lotos itp.) ale i tak jestem cholernie z niego zadowolony i mam nadzieje ze bedzie mi dlugo sluzyl. Jedyne co mnie martwi to ze bedzie czesto potrzebowal nowe kapcie i czesto bedzie chcial odwiedzac stacje benzynowa ;]

Ponizej pare fotek mojej Jaszczurki zrobione dzisiaj

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 22-07-2008, 13:20   

"Do twarzy" mu z tym kameleonem... Bardzo ladne autko. Mam nadzieje, ze bedzie sie sprawowal. Tylko go nie zajezdzij, bo te "wsciekle kuce" kusza...

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 22-07-2008, 13:45   

mead, cieszę się, że sie udało i jesteś zadowolony ;) Oby był tak rewelacyjny jak mówisz, niech sie sprawuje :!: :)

mead 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-07-2008, 18:07   

mkm, kusza i to bardzo ale pokuse skutecznie blokuje szybko opuszczajaca sie wskazowka poziomu benzyny ;]

pawela, cholernie zadowolony, i nie ma co ukrywac to tez twoja zasluga ;] jeszcze raz dzieki za pomoc

Jaszczurka - 07.2008 - 08.2011
Lancer - 07.2011 - ...

mateusz89 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 06-08-2008, 14:39   

witam witam i co zadowolony z colciaka?:) bo w końcu on był od nas:) My teraz zastanawiamy sie nad Galantem...:) Pozdrawiam!

mead 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-08-2008, 17:22   

z Colta tak, z przerobek silnika nie ;] Dolot mi ostatnio narobil troche problemow. Zassal sobie wode z kaluzy, ktora dostala sie do przeplywomierza i troche do silnika ale na szczescie tylko przeplywomierz do wymiany. No i szkoda ze przed sprzedaza klocki wytarte do konca :>

Lancer - 07.2011 - ...

kungfumiszcz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2000 ST.W GLS
Wysłany: 06-08-2008, 17:57   

dorzuc jeszcze przezroczyste kierunki na bokach. koszt ok. 50pln na allegro i bedziesz mial idealna maszynke :) pogratulowac!

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 07-08-2008, 03:28   

Bardzo ładny ten jaszczur! Nietypowy kolorek plus bardzo ładne oryginalne felgi. Rewelka!!! Tylko uwazaj na niego zeby nie obetrzec albo zeby Ci ktos nie obtarł bo znalesc taki lakier nie bedzie łatwo! pozdro
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

mead 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-08-2008, 21:44   

kungfumiszcz napisał/a:
dorzuc jeszcze przezroczyste kierunki na bokach

myslalem o tym i nie jestem do konca przekonany. Jak to powiedzial moj brat "Japonczyk wiedzial co dobre wiec zostaw tak jak jest ;]"

rosomak1983 napisał/a:
Tylko uwazaj na niego zeby nie obetrzec albo zeby Ci ktos nie obtarł bo znalesc taki lakier nie bedzie łatwo

uswiadomilem to sobie na drugi dzien po kupnie jak juz ochlonalem po pierwszym szale radosci ze mam taki fajny kolorek. Chociaz ktos mi mowil ze taki lakier seryjnie miala w jednej z wersji Primera wiec moze da sie dobrac z palety nissana jakby cos

Lancer - 07.2011 - ...

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 07-08-2008, 22:19   

kameleon w primierze ?ktos cie niezele oklamal

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 07-08-2008, 23:38   

mead napisał/a:
ktos mi mowil ze taki lakier seryjnie miala w jednej z wersji Primera
Napewno nie.
Autko masz śliczne i niepowtarzalne, a będzie jeszcze ładniejsze jak założysz białe kierunki w błotniki. Wierz mi-sam tak zrobiłem i każdemu rzucało się w oczy.

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 08-08-2008, 00:21   

A wogóle czy ten lakier był orginalnie w colcie ? Wyglada bardzo oryginalnie( tzn nietypowo) POZDRO
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 08-08-2008, 00:24   

FELGI CUDNE!!!!
6 bolt only...

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 08-08-2008, 16:50   

jest to kameleon i z tego co mi wiadomo to nie byl on dostepny jako seryjny kolor niezaleznie od marki .

co do felg to z tego co widze, to oryginaly z colta CJO :)

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 09-08-2008, 01:12   

Rafal_Szczecin napisał/a:
kameleon w primierze ?ktos cie niezele oklamal

A jednak nie, Primera GT miała taki lakier do wyboru, pamiętam jej test w gazecie GT, na jutro postaram się znaleźć dowody.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi