|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
spawanie ukladu wydechowego (szukam porady) |
Autor |
Wiadomość |
bart_iceland
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 2.4 mivec sport SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2013, 01:17 spawanie ukladu wydechowego (szukam porady)
|
|
|
witam, szukam porady na temat spawania ukladu wydechowego a mianowicie. musialem gdzies zachaczyc u urwal mi sie uchwyt od rury. nie ma zadnej dziury tylko czasami slychac w kabinie dzwieki jak metal o metal trze. chce to przyspawac i tu moje pytanie:
czy trzeba uwarzac na elektronike auta, moze odlaczyc akumulator, co moze sie stac z czujnikami np.przy katalizatorze. moze ktos przerabial taki problem i podzieli sie doswiadczeniem. pozdrawiam wszystkich i czekam na dobre rady. |
|
|
|
 |
Maddox
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 Di-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 219 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 03-03-2013, 01:50 Re: spawanie ukladu wydechowego (szukam porady)
|
|
|
bart_iceland napisał/a: | witam, szukam porady na temat spawania ukladu wydechowego a mianowicie. musialem gdzies zachaczyc u urwal mi sie uchwyt od rury. nie ma zadnej dziury tylko czasami slychac w kabinie dzwieki jak metal o metal trze. chce to przyspawac i tu moje pytanie:
czy trzeba uwarzac na elektronike auta, moze odlaczyc akumulator, co moze sie stac z czujnikami np.przy katalizatorze. moze ktos przerabial taki problem i podzieli sie doswiadczeniem. pozdrawiam wszystkich i czekam na dobre rady. |
nie jestem specjalistą, ale przy każdym aucie, gdzie miałem coś spawane przy tłumiku, aku był odłączany |
_________________ Outlander 2.0T
Outlander 2.0 DI-D |
|
|
|
 |
desti
Forumowicz
Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 327 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 03-03-2013, 09:09
|
|
|
Jeżeli masz dobrze założoną masę od spawarki to nie musisz odpinać ako ale ja jak już to w każdym wozie wolę odpiąć tzw. przezorny zawsze ubezpieczony |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 03-03-2013, 09:43
|
|
|
W specjalistycznym zakładzie w Gdyni , który od nastu lat zajmuję się tylko tłumikami , zakłądają na klemy akumulatora taki małe ustojstwo , nie wiem dokłądnie na jakiej zasadzie działa , ale jest po to aby nie zniszczyc akumulatora . Nie chcą się bawić w odpinanie akumulatorów , głównie chodzi o czas , mogą też coś niechcący klientowi popsuć , szczególnie przy wiekowych pojazdach , przy nowych może byc problem z elektroniką , radiem , i alarmami . Bez tego urządzenia obowiązkowo by odpinali akumulator . Jezęli więc będziesz robił coś ze spawaniem własnym sumptem , odepnij , nie kosztuje to wiele pracy . Sprzątanie po . np, eksplozji akumulatora już dużo więcej |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 03-03-2013, 12:19
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | nie wiem dokłądnie na jakiej zasadzie działa , ale jest po to aby nie zniszczyc akumulatora | To działa na zasadzie listwy przeciwprzepięciowej komputera. |
|
|
|
 |
bart_iceland
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 2.4 mivec sport SE
|
Wysłany: 03-03-2013, 16:11
|
|
|
z gory wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi. w tygodniu postaram sie to naprawic. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|