|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Uszczelka pod glowica turbo a moze co innego pomocyyyyyyyyyy |
Autor |
Wiadomość |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2011, 19:06 Uszczelka pod glowica turbo a moze co innego pomocyyyyyyyyyy
|
|
|
Witam
Drodzy koledzy mam spore kłopoty z moim samochodem mianowicie oddałem samochod do mojego mechanika w Radomiu ktory wymieniał mi uszczelke pod glowica uszczelniacz walu i lozysko oraz kompletny rozrząd i selenoid podwyzszenia biegu jalowego oczywiscie z wymiana uszczelki pod glowica wymienione zostaly szpilki, swiece(kager), uszczelka , uszczelki pod kolektory, klawiature zalany plyn chlodniczy nie wymieniana byla obudowa termostatu uszczelka wymieniona i dokrecona wedlug manual 7 punktow a teraz co sie dzieje :
samochod chodzi slicznie pieknie przyspiesza rowno pracuje nic sie z nim nie dzieje oprocz tego ze jak odpalam samochod to pracuje bardzo dziwnie nie wazne czy cieply czy zimny poprostu przy odpalaniu chodzi jakby nie dostawal paliwo czy cos takiego nie umie tego powiedziec nie rowno pracuje i do tego kopci na bialo ale przez chwile i po chwili wraca wszystko do normy chodzi rowniutko i ladnie dodam ze wymieniony byl elektrozawor przestawiacza kata wtrysku i tyka on ladnie.
czy jest mozliwe ze jest nie tak ustawiony rozrzad lub cos przestawone dodam ze mechanik wyjol caly silnik rozlozyl na czesci i zlozyl do kupy na ziemi pozniej tylko dokrecil glowice bo trzeba bylo zagrzac i ostudzic samochod czy moze byc cos przestawione z pompa czy moze wina tych swiec ze lipne zalozone bo juz nie wiem co mam robic a on sam tez ma juz klopot
czy cos zostalo pominiete pomozcie prosze z gory dzieki |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-03-2011, 19:13
|
|
|
Jeśli po rozgrzaniu chodzi ok to może i wina którejś świecy. A odpala odrazu czy są problemy (długo trzeba kręcić...)? |
|
|
|
 |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 28-03-2011, 19:45
|
|
|
nie nietrzeba krecic dlugo pali na dotyk ale chodzi jakby na 2 gary chwilke doslownie tak pochodzi pokopci chwilke i wszystko wraca do normy obroty sie stabilizuja i jest ok ale jutro jeszcze jade na kasacje wszystkich bledow i wtedy zobacze co wyskoczy moze jeszcze tu jest ratunek bo ja juz nie mam zielonego pojecia niby prosty silnik a tyle klopotow z nim mam
[ Dodano: 28-03-2011, 19:51 ]
a i dodam ze jak odpalam oczywiscie nie wazne czy odpalam jak jest zimny czy cieply zawsze to samo nawet po przejechaniu 400 km i to samo pochodzi chwile pokopci i przestaje na zimnym silniku to samo |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
|
|