|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
montaz zwrotnic |
Autor |
Wiadomość |
slim21
Forumowicz
Auto: Asx intense 1.6 2017
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2011, 19:55 montaz zwrotnic
|
|
|
Witam wszystkich. Chce w moim misku MSS wymienic glosniki w przednich dzwiach na zestaw odseparowany. Prosze doradzicie gdzie najlepiej zamontowac zwrotnice? A co myslicie o montazy tweeterow na dzwiach miedzy klamka a konsola przednia ? Czy moze lepiej umiesc je na slupkach? Prosze doradzcie. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 03-07-2011, 12:50
|
|
|
Dla odsłuchu nie ma to znaczenia gdzie ją umieścisz. Jeśli masz plan montażu tweeterów na boczkach drzwi to zwrotkę lepiej przylepić do tapicerki od środka, wtedy przez tą harmonijkę między drzwiami a budą wsadzasz tylko jeden kabel. Przy takim rozwiązaniu jednak zwrotka jest narażona na wilgoć. Ja bym polecił ci zamontować tweetery na desce (na podszybiu) i wsadzić zwrotki gdzieś pod deskę. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
JacekeR
Mitsumaniak
Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 1426 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 14-07-2011, 23:12
|
|
|
A ja bym zalecił montaż zwrotnic w drzwiach , mniej komplikacji z kablami. Jeżeli nie zmieniasz instalacji na inna i korzystasz z firmowej to zwrotnice można przylepić na drzwiach od wewnątrz. (taśma dwustronna samoprzylepna, na wysokości coś około 15-20 cm nad dołem drzwi,a jeśli masz wątpliwości co do zalania jej to można posmarowąć ją wazeliną techniczną ) i gotowe. |
|
|
|
 |
|
|