Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
peknieta obejma na dolnej rurze chlodnicy
Autor Wiadomość
petyer666 
Forumowicz

Auto: mitsubihi carisma 1.6 90KM 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2009, 22:42   peknieta obejma na dolnej rurze chlodnicy

siemka kilka dni temu zauwazylem zaczely sie dziac dziwne rzeczy z moja cari-dziwne skakanie obrotow ,smrodzik z pod maski ,brak ogrzewania...szczerze nie ialem kasy zeby gdzies pojechac z tym i po kilku dniach dokladnie zajzalem pod maske -od kilku dni sucho na glebie ale na spojlerze pod clodnicamokra plama wiec przyjzalem sie dokladniej i okazalo sie ze peknieta obejma na dolnejrurze chlodnicy -mysle w takim stanie przejechalem okolo 15 km i od tamtej pory cari stoi -jutro jade do mechanika :)jak myslicie dojade mam okolo 2-3 km na wymiane plynu chlodniczego -damy rade???:)

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 09-04-2009, 22:46   

A co to jest za problem kupić ściągacz metalowy i nim ściągnąć tą rurę. Fakt dostęp trochę utrudniony, ale problemu być nie powinno!! Mechanik zrobi to samo i wygoli. Warto??
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.
Ostatnio zmieniony przez docencik87 09-04-2009, 23:05, w całości zmieniany 1 raz  

petyer666 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2009, 22:49   

nie czaje o czym piszesz:) c o mam sciagac? chce do mechanika podjechac na wymiane plynu chlodniczego???!

docencik87 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2009, 23:08   

Myślałem, że chcesz by mechanik wymienił tą obejmę.

A płyn też samemu można wymienić...opis znajdziesz na forum.

A jeśli chcesz jechać do mechanika to zalej płyn po korek w chłodnicy i dolej do zbiorniczka wyrównawczego. Bezpieczniej, bo po co zagrzać silnik...
.

petyer666 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2009, 23:21   

nie bede alewal po krek bo do mechanioramam ze 2 km a chce wymienic calkowicie plyn wiec mam nadzieje ze nic nsie nie zdarzy- a tak apropo twoim zdaniem te obroty i reszta moga byc spowodowane tym plynem a raczej jego brakiem?>??ja mysle ze tak...

docencik87 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2009, 10:15   

Jeżeli np przegrzałeś silnik to tak...ale nawet nie wiadomo z Twojej wypowiedzi czy miałeś jakikolwiek płyn, czy wszystko wyleciało, czy wskazówka temperatury uciekła na prawą stronę. Tak to wróżenie z fusów!!
Przez przegrzanie pierścienie mogły powiedzieć pa pa, uszczelko pod głowicą mogła ucierpieć. Jest dużo możliwości!!
.

jolly69 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Wysłany: 11-04-2009, 15:59   

petyer666 napisał/a:
nie bede alewal po krek bo do mechanioramam ze 2 km

a zwykłej wody też Ci szkoda wlać.. oszczędzasz na płynie ale silnika to raczej nie oszczędzasz jeżdżąc w ten sposób?? zastanów się co drożej Ci wyjdzie ?

walenty80 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 04-04-2011, 17:17   

Witam serdecznie,

Znalazłem ten wątek tak ze postanowiłem się podpiąć. U mnie temat wygląda bardzo podobnie. Pierwszy objaw dziś rano brak ogrzewania. Pomyślałem ze nic poważnego i cisnęłam dalej po około 15 min. usłyszałem ze coś mi "tryka" pod maska w momencie jak dodaje gazu. Nie zdarzyłem zareagować i zgasł mi silnik. Po otworzeniu maski z pod obudowy pompy wody lekko sie dymiło. Znalazłem walniętą obejmę. tak ze już dalej nie jechałem znajomy odcholowal mnie do mechanika. niestety było już późno tak ze póki co nic nie wiem. Faktem jest ze wskaźnik temperatury byl w normie nie zapaliła mi sie żadna kontrolka. Pytanie które wciąż wala mi sie po głowie to jak duża jest szansa na to ze przegrzałem silnik? Zasadniczo to mój pierwszy samochód tak ze za wiele nie wiem o samochodach. Dzieki za info.

Walenty.

Odpowiedz do tematu