Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:40
[CJ1A 1.3] Zmiana deski rozdzielczej
Autor Wiadomość
Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2006, 06:56   [CJ1A 1.3] Zmiana deski rozdzielczej

Witam,

Pzymierzam sie do zmiany deski rozdzielczej, poniewaz moja nie ma obrotomierza, a nie chce instalowac jakis dodatkowych zegarow poki co. Meczy mnie jedna rzecz. Czy skoro obecna deska nie ma obrotomierza, to czy gdy kupie taka, ktora go ma, to czy beda jakie sproblemy z podlaczeniem tego, czy jest juz gotowy kabelek do podlaczenia? Z gory dzieki za pomoc...
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:32, w całości zmieniany 1 raz  

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2006, 15:34   

Nie wiem jak to jest CJO, ale znając Mitsu pewnie tak samo jak w Lancerze, czyli powiem tak, bonio ma lancerka kombi takiego jak ja (1997), wyjął zegary ze swojego modelu GLi (bez obrotomierza) i wstawił z GLXi (z obrotomierzem). Pod zegarami są kostki, wchodzące w nie i jedyne co zrobił, to wyjął jedne i wsadził drugie. Wszystko działa jak należy (czytaj obrotomierz, którego wcześniej nie było), czyli wniosek z tego, że instalacja jest uniwersalna do wszystkich wersji, tylko zegary inne są montowane, zależnie od wersji wyposażenia.

Myślę, że w CJO będzie tak samo, ale na 100% nie daję gwarancji ze względu na różnice w modelach auta.

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 17:14   

A ja słyszałem, że w CJ0 już nie jest tak prosto, to znaczy licznik z obrotomierzem pasuje, z 1,6 ale po włożeniu obroty skaczą, podobno chodzi o aparaty zapłonowe, że są inne, więc trzeba szukać licznika, z 1,3 które było z obrotomierzem, ale to już nie taka prosta sprawa

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2006, 18:04   

Licznik pwinien byc od 1,3 bo od 1,6 jest inaczej wyskalowany

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 19:16   

Ja osobiscie mialem przypadek że wkładałem do swego CJO zegary z obrotkiem i obrotomiez nawet nie zadrżał, wiec z tym bywa różnie.Prawie zawsze wszystko działa plug&play(prawie robi wielką różnicę).Zanim kupisz sprawdź czy bedzie działało.Pozdawiam

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 22:34   

Dzieki za pomoc. Jestem troche zasmucony, bo w takiej sytuacji nie oplaca mi sie teraz kupowac do 1,3 skoro i tak mam male plany odnosnie silnika...

Odpowiedz do tematu