Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Złe wieści
Autor Wiadomość
poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-03-2011, 22:20   Złe wieści

Niestety parę dni temu na Gocławiu na Abrahama skradziono mojego Lancera 1,8.
Wg policji musieli za mną jechać ( nie było wybitej szyby ani niczego co by wskazywało że robili to leszcze).
Miałem tylko firmowy alarm - apel - instalujcie różne odcięcia - teraz żałuję - może by pomogło - Wy jeszcze macie czas
Parę tygodni wcześniej zrobiłem pełny przegląd po 2 latach i 30 k przejechanych - autko igła
Został mi tylko komplet alufelg z letnimi oponami( był w wypożyczalni) i oryginalne nowe radio - miałem niestandardowe audio - i wspomnienia jak powinien zachowywać się dobry samochód na kiepskich drogach

pozdrawiam Wszystkich

poziomka

Zbigi 
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Wysłany: 18-03-2011, 07:06   Re: Złe wieści

poziomka napisał/a:
Wg policji musieli za mną jechać ( nie było wybitej szyby ani niczego co by wskazywało że robili to leszcze).
Miałem tylko firmowy alarm - apel - instalujcie różne odcięcia - teraz żałuję - może by pomogło - Wy jeszcze macie czas
Parę tygodni wcześniej zrobiłem pełny przegląd po 2 latach i 30 k przejechanych - autko igła
Został mi tylko komplet alufelg z letnimi oponami( był w wypożyczalni) i oryginalne nowe radio - miałem niestandardowe audio - i wspomnienia jak powinien zachowywać się dobry samochód na kiepskich drogach

pozdrawiam Wszystkich

poziomka

Szczerze współczuję. Ja przeżyłem to samo. Też ukradli mi Lancerka w podobnym rejonie Warszawy bo przy Poligonowej na przeciwko Radwaru. Miałem tak samo alarm firmowy. Samochód miał miesiąc.

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 18-03-2011, 18:58   

Też wyrazy współczucia :cry: .Na pohybel [EDIT: wykropkowany wulgaryzm] złodziejom, może gdzieś się połamią na jakimś drzewie. Chyba miałeś AC ?
Ostatnio zmieniony przez gigant87 18-03-2011, 20:00, w całości zmieniany 1 raz  

poziomka 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-03-2011, 08:26   

Pawcho napisał/a:
Też wyrazy współczucia :cry: .Na pohybel [EDIT: wykropkowany wulgaryzm] złodziejom, może gdzieś się połamią na jakimś drzewie. Chyba miałeś AC ?

Tak miałem AC, ale co z tego - nie mam Lancera - a to świetny samochód

poziomka

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Wysłany: 19-03-2011, 09:04   

hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka.Ceny chybna są takie same od 2 lat. Teraz tylko się "modlić" aby policja nie odnalazła auta przed umorzeniem sprawy i wypłatą kasy przez firmę. Kto wie w jakim stanie jest aktualnie /wyłamane zamki, rozbebeszone itd./ więc lepiej już mieć kasę.

Me-Tsu 
Forumowicz

Auto: Invite 1.5
Wysłany: 19-03-2011, 10:16   

Pawcho napisał/a:
hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka.

Ja bym wziął ASXa :blackeye:

poziomka 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-03-2011, 11:07   

Me-Tsu napisał/a:
Pawcho napisał/a:
hmm. ja też tak uważąm i pewnie po wypłaceniu kasy z AC poważnie bym się zastanawiał nad ponownym kupnem miśka.

Ja bym wziął ASXa :blackeye:

Już kupiłem następny samochód - nie mam możliwości czekania na zakończenie sprawy i wypłatę odszkodowania.
Lubie robić płodozmian( życie jest zbyt krótkie żeby tylko jedną marka jeździć - nawet jeżeli jest to Mitsubishi), dlatego kupiłem Corollę sedana w automacie z silnikiem 1,8

poziomka

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Wysłany: 19-03-2011, 13:14   

no skrobnij parę słów porównania :wink:

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 19-03-2011, 14:27   Re: Złe wieści

poziomka napisał/a:

pozdrawiam Wszystkich

poziomka
Biorąc pod uwagę absurdalnie wysokie ceny ori części Mitsubishi, takie incydenty niestety mogą stać się norma niz wyjątkiem..... :evil:

Dominik

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 20-03-2011, 21:14   

Moje wyrazy ubolewania... :evil: Swoją drogą niedawno w TV mówili,że w całym kraju kradnie się głownie niemieckie i fiaty a w stolicy głównie japońskie... To już chyba trzeci lancer naszej braci skradziony w W-wie... :axe:

ElemenT 
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
Wysłany: 21-03-2011, 10:02   

Nieźle. Mieszkam na gocławiu i zaczynam się bać o lancerka mego :/ Niby stoi na parkingu ale cholera wie jak go pilnują...

maddob 
Mitsumaniak

Auto: LANCER SPORTBACK CY3A
Wysłany: 21-03-2011, 11:00   

kradna lancery na potege, w Łodzi też... fabryczny włoski alarm to największy SHIT jaki można mieć... polecam dodatkowe odcięcie bez widocznej diody i dołożenie syrenki z własnym zasilaniem w innym miejscu... montujemy alarmy więc trochę o tym wiemy ;)

spowiednik 
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
Wysłany: 21-03-2011, 12:28   

Pawcho, nie ma się co cieszyć z kasy z ubezpieczenia, bo po 2 latach i tak jest ze 20tys PLN w plecy. Oczywiście lepsze to niż nic. Jak ukradną w ciągu 1 roku użytkowania dostaniesz 100% (zazwyczaj ubezpiecza się z utrzymaniem sumy ubezpieczenia przez cały okres ubezpieczenia) a później to już lipa....

pekaes 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
Wysłany: 21-03-2011, 14:26   

spowiednik napisał/a:
Pawcho, nie ma się co cieszyć z kasy z ubezpieczenia, bo po 2 latach i tak jest ze 20tys PLN w plecy. Oczywiście lepsze to niż nic. Jak ukradną w ciągu 1 roku użytkowania dostaniesz 100% (zazwyczaj ubezpiecza się z utrzymaniem sumy ubezpieczenia przez cały okres ubezpieczenia) a później to już lipa....

Zawsze możesz wykupić polisę (droższą, rzecz jasna) z utrzymaniem sumy ubezpieczenia nawet w ciągu kolejnego roku użytkowania...

spowiednik 
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
Wysłany: 21-03-2011, 14:37   

Oczywiście ale na kwotę rynkową czyli
- po roku około 50tys pln - jesteś w plecy 10-15tys. pln
- po 2 latach około 43tys pln - jesteś w plecy ponad 20tys. pln
Nikt nie ubezpieczy na kwotę wyjściową powiedzmy 65tys pln

Odpowiedz do tematu