|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] włącznik/przełącznik świateł zaczął się palić !!! |
Autor |
Wiadomość |
Kaziutek01
Nowy Forumowicz Znowu coś.
Auto: Space Star 1.6 '04r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2016, 11:15 [MSS 1.6] włącznik/przełącznik świateł zaczął się palić !!!
|
|
|
Odpaliłem autko, włączam światła, radio, ruszam po 200 metrach dym z pod kierownicy...
Wyskoczyłem, maska w górę, i odpiołem akumulator, żywym ogniem się zajeło ale zdmuchnąłem ogień .
rozebrałem na miejscu i odpiołem kostkę ze spalonymi kablami.
I teraz tak wymienić przełącznik i to rozwiążę problem czy może jechać do elektryka i niech sprawdzi czy coś takiego się nie powtórzy?
 |
_________________ Do zobaczenia na drodze. |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 346 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 20-03-2016, 12:14
|
|
|
Jedź do elektryka. Zaśniedziała masa, zaśniedziałe klemy, ograniczenia prądu. Facet ci znajdzie przyczynę. |
|
|
|
 |
Janq
Forumowicz

Auto: Primera P11GT
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lis 2015 Posty: 384 Skąd: LU/DW
|
Wysłany: 20-03-2016, 14:36
|
|
|
Cakp, ja raczej stawiałbym na iskrzenie/brak dobrego kontaktu w manetce. Ona jest łącznikiem. Jeśli styki się wytarły, i nie było dobrego kontaktu, to nic dziwnego, że było tam ciepło |
_________________ プリメーラ P11GT
_ |
|
|
|
 |
|
|