|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wiecej kucy w eclipse 3g 2.4 |
Autor |
Wiadomość |
eclipsini
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2011, 17:29 wiecej kucy w eclipse 3g 2.4
|
|
|
Witam Serdecznie
Jestem szczęsliwym posiadaczem miśka eclipse 3 g 2001, 2,4 benz + LPG ( LPG juz w pakiecie )
Myślałem o tym by podnieść moc ...
Rozmawiałem z gościem który zajmuję się chip tuningiem to szczerze bez turbo odradził mi bawienie sie w chipa i od razu zaproponował zakuć silnik za kilka tysia ... Być może to była sugestia z jego strony, że chętnie by się tym zajął
Pytanie kieruję do osób, które mają pojęcie w tym konkretnym przypadku
Czy ktoś chipował 2.4 benz + LPG ??
Może jakieś inne ciekawe rozwiązania mógłby podrzucić
Z góry dziękuję za poświecony czas |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-04-2011, 13:59
|
|
|
Chcesz mocy to najpierw zadbaj o powrót jej części zabranej przez gaz najlepiej przez jego wymontowanie . Jak nadal będzie za mało to sprzedaj auto i kup inne, mocniejsze. To są dwie najtańsze drogi do poprawy osiągów. Jeśli jednak dalej jesteś uparty, aby rzeźbić w tym co masz to zapomnij o chipach i zabierz się za zbieranie większej gotówki na silnik lub przynajmniej ogłowicę i osprzęt silnika z EVO VII/VIII. Przepis jest taki, że zakładasz głowicę DOHC z EVO plus resztę osprzętu w postaci turbo, intercoolera itp itd. Oczywiście wtedy powinieneś zmienić skrzynię na mocniejszą, zadbać o zawieszenie i hamulce (bo seria z bębnami z tyłu to jakaś porażka). Suma sumarum lepiej sprzedaj auto i kup mocniejsze |
|
|
|
 |
eclipsini
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 2001
|
Wysłany: 09-04-2011, 08:38
|
|