[Cari 1.8 GDI] Zamek bagaznika |
Autor |
Wiadomość |
Kris_
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI 99'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-04-2011, 11:14 [Cari 1.8 GDI] Zamek bagaznika
|
|
|
Witam,
Mam problem z zacinajacym sie zamkiem bagaznika. Nie chodzi o sprawy zwiazane z przekrecaniem kluczyka tylko i naciskanie zamka aby klapa sie otworzyła (jest to sedan)
Musze kilkakrotnie naciskać aż załapie i sie otworzy.
Spotkal sie ktos z tym? jest to do naprawienia? |
|
|
|
 |
killerbb
Forumowicz
Auto: mitsubushi carisma
|
Wysłany: 20-04-2011, 19:27
|
|
|
klego sproboj go popsikac wd40 i rozruszacz moze to pomoze poz |
_________________ killerbb |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 755 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 26-04-2011, 10:28
|
|
|
Kris_ mam 1.6 i ten sam problem ( konkretnie dziewczyna ma) jak mocno nie przywalę to się nie otworzy mam hatch-a ale mechanizm pewnie podobny rozbierz plastik wewnątrz klapy aż zobaczysz mechanizm otwierania naciśnij a wtedy zobaczysz że mechanizm się zatrzymuje i nie wraca do pozycji wejściowej i są dwie drogi żeby to rozwiązać tak jak napisał killerbb wóda 40 albo bierzesz kawałek plastiku podklejasz na super gluta albo coś w tym stylu i zamek będzie działał w połowie albo na samym początku wciśnięcia. Ja w końcu tego patentu nie wypróbowałem bo stwierdziłem że fajnie jak dziewczyna się męczy przynajmniej wiem że mogę różne rzeczy w bagażniku przewozić bez większego stracha że go otworzy:) |
|
|
|
 |
elik01
Nowy Forumowicz

Auto: Cari 1,8 GDI 99'
|
Wysłany: 11-05-2011, 19:25
|
|
|
witam, ja mam podobny problem otóż mam centralny zamek i bagażnik zamknę ale już go nie otworzę muszę osobno kluczykiem czy może być wina siłownika? jeszcze dodam że podczas zimy i mrozów zamek działał bez zarzutu ale gdy zrobiło się cieplej problem powrócił |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2011, 22:09
|
|
|
elik01 napisał/a: | witam, ja mam podobny problem otóż mam centralny zamek i bagażnik zamknę ale już go nie otworzę muszę osobno kluczykiem czy może być wina siłownika? jeszcze dodam że podczas zimy i mrozów zamek działał bez zarzutu ale gdy zrobiło się cieplej problem powrócił |
To może być siłownik chociaż dziwne że w zimie działał, a w lecie przestał powinno być odwrotnie bo wtedy mróz trzymał i powinien mieć ciężej. |
|
|
|
 |
elik01
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 11-05-2011, 22:29
|
|
|
niby masz rację ale mój samochód ma różne "kaprysy" jak widać wcześniej przed założeniem centralnego też miałam problemy z zamkiem i myślałam, że po zamontowaniu będzie wszystko ok i owszem było ale jakieś dwa tygodnie no i teraz problem mi pozostał i nie wiem o co chodzi |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2011, 22:38
|
|
|
Do bagażnika założyłaś taki sam siłownik jak do reszty drzwi? powinien być z dużo większym uciągiem gdzieś z 8 kilogramów. |
|
|
|
 |
elik01
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 11-05-2011, 22:44
|
|
|
yyyy chyba nie sądzisz, że ja to zakładałam robiła to osoba specjalizująca się w tym a co tam dokładnie gość zamontował to nie mam pojęcia |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-05-2011, 23:03
|
|
|
Znam taką która się do tego zabrałą tylko tapicerki nie umiała złożyć i podłaczyć do kierunków więc pokładam duże nadzieje w płci pięknej a znając naszych mechaników i innych tego typu "fachmanów" to kupił na allegro i myśli, że jak tam jest napisane uciąg 5 kg to starczy wszędzie...
Sam zakładałem w tico i uno i siłowniki miały problem z niektórymi drzwiami, a wiem że bagażniki w Cari są wymagające silnego siłownika.
Jedną zimę wytrzymał ten bagażnik czy więcej? |
|
|
|
 |
elik01
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 11-05-2011, 23:13
|
|
|
centralny mam od roku a samochód od 1.5 roku problemy z bagażnikiem były od samego początku a po zamontowaniu centralnego wróciło po ok 2 tyg podczas zimy on się normalnie otwiera nie muszę kombinować a jak jest cieplej to już jest problem |
_________________ http://www.pajacyk.pl/ |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2011, 12:13
|
|
|
Proponuje zobaczyć jak wygląda zamek w środku może wystarczy nasmarować albo tak jak mówię wymienić siłownik. |
|
|
|
 |
|