|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0] Sprężyny od P2 do P1 |
Autor |
Wiadomość |
kjscolt
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
|
Wysłany: 26-04-2011, 08:54 [3.0] Sprężyny od P2 do P1
|
|
|
Witam Koledzy, mam do kupienia sprężyny na tył do mojego Miśka i mam pytanie. Znalazłem w dobrej cenie z liftem, ale pochodzą od P2. Czy do mojego P1 będą plug&play czy coś będę musiał "podrutować" przy aucie żeby to weszło??
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 26-04-2011, 10:52 Re: Sprężyny od P2 do P1
|
|
|
kjscolt napisał/a: | Witam Koledzy, mam do kupienia sprężyny na tył do mojego Miśka i mam pytanie. Znalazłem w dobrej cenie z liftem, ale pochodzą od P2. Czy do mojego P1 będą plug&play czy coś będę musiał "podrutować" przy aucie żeby to weszło??
Pozdrawiam |
Będą pasowały. Ale pamiętaj że musisz kupić takie, które nie będą wymagały wymiany amorków. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kjscolt
Forumowicz

Auto: Colt CA0 1,3
|
Wysłany: 26-04-2011, 18:00
|
|
|
Dzięki za pomoc. Amortyzatora wystarczy, bo poprzedni właściciel założył jakiegoś bilsteina który jest za długi i przy seryjnej wysokości sprężyn (a bardzo zarwane chyba nie są bo koło MT 31 cali wchodzi całkiem na luzie) amortyzator jest prawie zamknięty, a na najdrobniejszej nierówności się zamyka waląc niemiłosiernie. Poza tym np za hak holowniczy nie mogę podnieść auta nawet żabą warsztatową bo tak wysoko "otwiera" się zawieszenie.
A jak z przednim zawiasem? Żeby auto stało równo to kupując sprężyny z liftem chcę kupić jeszcze drążki Ironmana HD +50mm. Słyszałem że przy takiej rozsądnie niewielkiej wartości liftu nie ma konieczności wymiany amortyzatora. Czy to prawda? Przednie amorki też zmieniał poprzedni właściciel i jest jakiś Bilstein, ale podejrzewam że dobrze dobrany bo pracuje ładnie na seryjnej wysokości.
Nie ukrywam że zależy mi przynajmniej na razie na zostawieniu tych amortyzatorów co mam, bo chciał bym kupić komplet ironmana zamiast półśrodków z podkręcaniem drążków i trochę szelestów na to pójdzie ;/ Więc tak żeby wydatki rozłożyć w czasie amortyzatory zmienił bym kiedyś później |
|
|
|
 |
|
|