|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z klamka |
Autor |
Wiadomość |
Dlugih7
Mitsumaniak

Auto: narazie brak
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 50 Skąd: Malbork i okolice Lęborka
|
Wysłany: 07-04-2011, 08:10 problem z klamka
|
|
|
Witam wszystkich
Mam nietypowy problem z tylnymi prawymi drzwiami.
Przestała działać klamka na zewnątrz jakis miesiac temu i meczyłem sie otwierajac drzwi od srodka. Myjac wczoraj auto polepszyłem sobie na całego. Wycierajac boki drzwi właczyłem blokade przeciw dzieciom, która nie pozwala otwierac od srodka. Nie wiem jak mam sie teraz do nich dobrac, poniewaz jedyne co mi pozostało to otwieranie szyby w tych dzwiach. Prosze Was o pomoc. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 09-04-2011, 21:50
|
|
|
możesz spróbować odkręcić osłonę klamki wewnętrznej lub rączkę do zamykania drzwi i pogrzebać jakimś drutem. Najpierw ściągnij tapicerkę w drzwiach działających żeby sprawdzić za co konkretnego złapać. Mi kiedyś też padła klamka, złamał się plastik który poruszał cięgnem, jednak nie zatrzasnąłem sobie drzwi więc było łatwo. A inny sposób to pojechać na szrot kupić klamkę za 50 zł, a tamtą porostu potraktować delikatnie siłą i wiertarką tak aby nic nie uszkodzić. Ja nie mam innych pomysłów, może ktoś inny coś wie. Jeśli chcesz trochę zapłacić to zadzwoń pod 997 i poproś o nr telefonu firmy która zajmuje się otwieraniem drzwi, powinni ci podać a na pewno maja taki nr, jeśli nie to podzwoń po zakładach które się tym zajmują nr z internetu. Powodzenia. |
|
|
|
 |
EleKtrOmaX
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97" 1.6
|
Wysłany: 10-04-2011, 11:15
|
|
|
Też miałem zatrzaśnięte drzwi w ten sposób, ale wystarczy za pomocą krzyżakowego bita od śrubokręta odkręcić 2 śrubki znajdujące się przy samej uszczelce na obrzeżu drzwi. Potem odkręcić plastikową osłonę od wewnętrznej klamki, ściągnąć cały ten plastik z tapicerką, rozciąć folię która jest naklejona na drzwi i pociągnąć za drut idący do klamki znajdującej się na zewnątrz auta. Można sobie przyświecić latarką by doszukać się tego cięgna od klamki ale raczej nie powinno byc problemów. Oczywiście zadbaj o to by drzwi nie były zamknięte przez centralny. |
|
|
|
 |
Dlugih7
Mitsumaniak

Auto: narazie brak
Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 50 Skąd: Malbork i okolice Lęborka
|
Wysłany: 12-04-2011, 17:18
|
|
|
ciężko było zdjąć tapicerke ale po konkretnym szarpnięciu udało sie, najgorzej było tam gdzie zatrzaski nie pusciły i zostały ze śrubą
okazało się że pękł kawałek plastiku trzymający metalową dzwignie, najważniejsze że drzwi otworzyłem
najgorsze jest tylko to że chciałem zobaczyć to na lewych drzwiach na spokojnie które się otwierały, wiec zdjąłem tapicerke i znowu sobie narobiłem bigosu małego
szyba nie chce sie zamykać (elektrycznie zamykana) zobaczyłem tylko że coś z linką się dzieje, dojscia nie ma zabardzo
musiałem podnieść ręcznie i zostawiłem bo nie wiem co sie stało |
|
|
|
 |
|
|