Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Przełącznik podgrzewania foteli. Problem
Autor Wiadomość
Ryżak 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 Tdi i Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-05-2011, 21:36   [CAxA] Przełącznik podgrzewania foteli. Problem

Witam!
Mam colta CA0 z 92 roku. I ostatnio drażni mnie ten przełącznik podgrzewania foteli, jako że powinien działać w dwóch położeniach, a nie działa w żadnym, tzn przyciski wracaja do położenia środkowego czyli zero. Czasem się uda włączyć grzanie na maxa w fotelu kierowcy ale trzeba postukać w przycisk. Na krótko też od pasażera strony ale wyskakuje po paru sekundach na dołkach itp jak się jedzie. Rozebrałem dół i ukazały sie styki z przesuwkami i wyciągnąłem dwie sprężynki z kulkami które wydaje mi się że są odpowiedzialne za utrzymanie pstryczka w żądanym położeniu. Przeczyściłem to i złożyłem do kupy, ale nie poskutkowało i nadal to samo. Tu mam foty żeby była jasność o co mi chodzi:
http://img535.imageshack.us/g/zdjcie0032a.jpg/
Z góry dziękuję za podpowiedzi!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 12-05-2011, 03:13, w całości zmieniany 1 raz  

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Wysłany: 12-05-2011, 23:40   

Dużo Ci nie pomogę, lecz nie mogłem nic nie napisać, bo znalazłem w końcu osobę, która taki bajer ma w colcie lub lancerze z tych lat. Chętnie bym takie coś włożył u siebie.
Skoro "puknięcie" coś tam daje, że reaguje czasami to musi gdzieś być przerwany obwód, że nie styka po włączeniu czasami. Może warto też zajrzeć do kostki pod siedzeniami?

Ryżak 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 Tdi i Colt 1.3
Wysłany: 13-05-2011, 09:20   

Ale ono grzeje, wiec nie ma przerwanego obwodu.Tu problem tkwi w kostce wlacznika i nie wiem jak sie zabrac zeby to naprawic. Albo druga opcja ze po prostu wymienie na drugi jakis wlacznik.

Odpowiedz do tematu