|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak dzwieku z glosnikow |
Autor |
Wiadomość |
DziadekMirek
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2011, 12:43 Brak dzwieku z glosnikow
|
|
|
Zdarzylo mi sie ostatnio ze po wlaczeniu radia byla cisza. Wylaczylem/wlaczylem jeszcze raz, znow gralo, bylo ok. W zeszlym tyg sytuacja sie powtorzyla, to juz zaniepokoilo mnie (kontrolnie ochrzanilem zone ze cos popsula). 2 dni temu radio zamilklo. Podlaczylem inne radio, doskonale nastawil sie tuner, widac ze gra tylko nic nie slychac. Sprawdzalem kostke (mam 4 glosniki, niemozliwe przeciez zeby naraz wszystkie 4 zamilkly), sprawdzalem za kostka, zdejmowalem kleme akumulatora (nie wiem po co). Ale i tak nie znalazlem przyczyny. Czy to ta wilgoc w lipcu zaszkodzila? gdzie szukac przyczyny? Od czego zaczac. Pomocy.
Jesli byl juz taki temat, prosze o link. |
_________________ Nigdy nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 02-08-2011, 20:18
|
|
|
Nasze fabryczne radia mają zabezpieczenia. Jeśli zrobisz zwarcie na jednym głośniku to w radiu wyłącza się końcówka mocy i jest cisza. To samo jest jak jeden z kabli dotknie masy. Proponuje multimetr w rękę i mierzyć czy nie ma gdzieś zwarcia w głośniku albo przebicia do masy. Ewentualnie odłącz głośniki od wtyczek i podłączaj po kolei . |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
DziadekMirek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-08-2011, 22:53
|
|
|
tak, to bylo zwarcie przy jednym z glosnikow. I tak winna jest zona, przy pakowaniu na wakacje uszkodzila wtyczke tylnego glosnika.
dziekuje za pomoc.
Ale mam jeszcze inny klopot.
Stare radio (blaupunkt, solidny CD) gra jak dawniej, natomiast nowy Naviheaven milczy. Objawy jak poprzednio. Czyzbym uwalil koncowke mocy? |
_________________ Nigdy nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 03-08-2011, 00:32
|
|
|
A jest jakikolwiek dźwięk? Choćby delikatny trzask przy włączaniu do prądu? |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
DziadekMirek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-08-2011, 11:10
|
|
|
zdaje sie ze tak, ale upewnie sie dzis i napisze wieczorem. |
 |
|
|
|
 |
|
|