|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Śmierdzi paliwem w kabinie i na zewnątrz |
Autor |
Wiadomość |
czuczo78
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2011, 13:03 [Cari 1.8 GDI] Śmierdzi paliwem w kabinie i na zewnątrz
|
|
|
Witam. Proszę o pomoc. Mój problem polega na tym, że od kilku tygodni po krótkiej czy długiej trasie w samochodzie jak i na zewnątrz czuć paliwem. Czuć to może zbyt delikatne określenie, bo po prostu nie da się w samochodzie wysiedzieć, a spalanie wynosi ok. 10 litrów. Zaczęło się to po około dwóch dniach jak zostały wymienione wtryski oczywiście na używane bo jeden nowy to koszt 400zł. Początkowo było czuć na zewnątrz jednak teraz już nawet w kabinie. Sprawdzałem samochód nie zostawia po postoju za sobą żadnej plamy więc coś musi być w środku. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-03-2011, 13:17
|
|
|
Może nowe wtryski przelewają paliwo |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
czuczo78
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 22-04-2011, 13:06
|
|
|
Niestety okazało się, że przegniły końcówki z układu paliwowego przy baku. A więc koszt nowego to bagatela jakieś 800zł Mam nadzieje, że znajdę w dobrym stanie używany układ. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|