|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ilu jest właścicieli MSS 1.6 (4g18) z LPG ? |
Założyłbyś drugi raz LPG do swojego MSS 1.6 4g18 gdybyś miał podjąć taką decyzję? |
TAK |
|
100% |
[ 4 ] |
NIE |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 17-04-2011, 13:43 Ilu jest właścicieli MSS 1.6 (4g18) z LPG ?
|
|
|
Witam.
Zastanawiam się nad LPG do mojego Spejsa i prosiłbym osoby mające MSSa 1.6 (4g18) z LPG o swoje opinie i wrażenia.
Domyślam się, że koszty paliwa oczywiście na plus, ale bardziej mnie interesuje częstotliwość usterek/problemów z tytułu LPG, a może nie ma większych problemów poza częstszą wymianą świec, kabli WN, oleju i droższych przeglądów okresowych?
Domyślam się także, że wiele zależy od instalatora, ale zakładając że znajdę dobrego, to czy ze Spejsem z LPG w porównaniu do tego bez LPG dzieje się coś złego?
Napiszcie jak możecie coś w tym temacie oraz dorzućcie info jakie macie instalacje. |
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 546 Skąd: Wola Dębińska
|
Wysłany: 25-06-2011, 09:43
|
|
|
Ja kolego mam gaz w MSS 1.6. Ogólnie fajna sprawa, tylko nie warto oszczędzać na instalce. Warto wybrać droższą instalację która będzie charakteryzować się większą trwałością, a także zakładać w dużych warsztatach które mają swoją renomę i historię. W autku jest założone BRC Sequent 2/4 i chodzi to fajnie. Podobno Lovato są dużo lepsze. Jak masz więcej pytań to pisz a ja postaram się na nie odpowiedzieć. Moje autko na gazie jeździ już od 18000km a w tym momencie na zegarze jest 136kkm i dalej autko chodzi bezawaryjnie. Co prawda ja mam założoną drugą instalkę bo montaż pierwszej został skopany przez firmę Expert Roczniak z Tarnowa, czego efektem było min uszkodzenie sondy. Drugi montaż w firmie Czakram przebiegł bezproblemowo i tak jest do dzisiaj... |
|
|
|
 |
|
|