Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Drżenie auta na zimnym silniku przy ruszaniu
Autor Wiadomość
Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 20-04-2011, 14:44   Drżenie auta na zimnym silniku przy ruszaniu

Cześć
Od jakiegoś czasu w Carismie występuje nieprzyjemna sytuacja. Gdy samochód nie jest rozgrzany podczas ruszania czuć i widać drżenie. Odczuwalne jest to w całym aucie. Widoczne przede wszystkim na lewarku zmiany biegów. Dosłownie wygląda jakby został porażony prądem. Według mnie wina leży w sprzęgle. A dokładnie w zacisku. Ponieważ tarcza i łożysko było wymieniane około pół roku temu. Niestety z uwagi na brak funduszy zostawiłam stary docisk. Chociaż mechanik twierdził że docisk jest całkiem "świeży".
Drżenie auta praktycznie nie występuje lub jest lekko odczuwalne gdy samochód przejedzie te przysłowiowe 3-5km.
Czy jest to wina docisku czy może dość już sfatygowanych poduszek pod silnikiem ?
Dzięki

Kamilofone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-04-2011, 22:03   

W aucie rodziców Escorcie z silnikiem diesla też są odczuwalne podobne drżenia zwłaszcza przy ruszaniu i diagnoza mechanika to wyrobione poduszki, zwłaszcza pod skrzynią biegów.
Obstawiam że jak nie wspomniany przez Ciebie docisk to zostaje amortyzacja silnika.

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 23-04-2011, 20:33   

Właśnie tak myślałam. Przeraża mnie znów koszt demontażu skrzyni biegów. Przecież nie dalje niż pół roku temu sprzęgło było robione. Niestety, wtedy nie zdecydowałam się na wymiane docisku sugerując się zdaniem mechanika.
W wakacje dokładnie się temu przyjrze. Szczególnie poduszką pod silnikiem. Ciekawi mnie też koszt takiej zabawy.

eeyorek 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2011, 21:40   

Witam,

ja mam podobny problem, z tym że u mnie delikatne drgania występuję praktycznie caly czas. Ogólnie nie są bardzo intensywne, ale przy dłuższej jeździe są uciążliwe.

Tak się zastanawiam czy przypadkiem to nie to samo co w samochodzie Olivii,

Odpowiedz do tematu