|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki płyn do chłodznicy GDI |
Autor |
Wiadomość |
Plut3k
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2011, 11:22 Jaki płyn do chłodznicy GDI
|
|
|
Tak jak w temacie, jakiej marki preferujecie płyn do chłodnicy? A może jest jakiś zalecany a ja o nim nie wiem
Możliwe, że mi ucieka do silnika bo troszkę go ubywa, nie dużo, ale jednak. Około 1cm (w wysokości na zbiorniczku) na 150-200km.
I jeszcze drugie pytanie
Czy jak przyłożycie rękę do spalin i chwile potrzymacie... to czy później po wyparowaniu zapachu benzyny ręka śmierdzi hmm... sadzą albo siarką? U mnie w Cari 1.8 GDI tak jest a u brata w BMW po wyparowaniu zapachu benzyny niczym ręka nie śmierdzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kozaR
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GDI 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2011, 20:07
|
|
|
GDI to specyficzny silnik musi tak śmierdzieć bo mieszanka się do końca nie wypala, jak ubywa płynu chłodniczego sprawdź okolice pompy wodą być może ona przepuszcza, najlepsze zawsze są koncentraty ja obecnie zalałem sobie KULERA z K2 i dobry jest ale nastepnym razem koncentratu doleje do bierzącego płynu i automatycznie będzie płyn czysty |
_________________ "... życie jest za krótkie żeby jeździć dieslem ..."
 |
|
|
|
 |
|
|