Podświetlenie zegarów, nawiewu - typy żarówek |
Autor |
Wiadomość |
Berez [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2006, 13:48 Podświetlenie zegarów, nawiewu - typy żarówek
|
|
|
Witam!
Na poczatku usprawiedliwiam sie, że szukałem czegoś na ten temat ale nic nie znalazlem.
Potrzebuje informacji na temat zegarka. Od czasu do czasu działa ale częściej nie mam z niego pożytku. Czym jest to spowodowane?? Moze nie działaja tam jakieś styki czy coś. I odrazu pytanko drugie. Jakei diody ida do podświetlenia (parametry) konsoli środkowej i zegarów
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez josie 16-09-2006, 15:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2006, 11:43
|
|
|
Przy regulacji ogrzewania sa żarówki T5-nie podales do jakiego samochodu wiec podaje do colta 92-96. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-05-2006, 11:28
|
|
|
Colt C5x:
1) panel środkowy:
-2x T5 w podświetleniu pokręteł nawiewu
-1x T5 popielniczka
-1x T5 gniazdo zapalniczki
-1x T5 (??) zegarek
2) Zegary:
-4x W5W podświetlenie tarcz
-x x T5 kontrolki
-2x (żaróweczka z wąsikami 12V do kupienia w elektronicznym) w każdym przycisku wokół zegarów - padają jak muchy |
|
|
|
 |
westman [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 12:51
|
|
|
Jeśli jest to Colt C50 to zegarek jet na bezpieczniku razem z oświetleniem kabiny. Wiec jesli nie działa ci zegarek + ta diabelna lampka gdy otwierasz drzwi to pewnie bezpiecznik nie łączy (ja tak miałem ) Jezeli twój zegarek nadal nie działa to napisz na "PW" gdzies u mnie lezał zegarek do C50 |
|
|
|
 |
Berez [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2006, 13:01 Faktycznie
|
|
|
Faktycznie panowie zapomniałem okreslić sie dokładnie jaki to MIŚ!!
Mój misiek to CAO 92r.
Wiec jeśli możecie to napiszcie czy są tam te same diody co w C50.
Dzieki i sorki ze tak pozno odpisuje
Pozdro |
|
|
|
 |
patrycjusz83 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2006, 23:47
|
|
|
Witam...czyli w takim colcie jak Ty masz Josie, sa te zarowki ktore podales...?nie wiesz czy pasuje diodki - chcilbm zrobic niebieskie podswietlanie...
pozdrawiam... |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 11-11-2006, 19:53
|
|
|
patrycjusz83 napisał/a: | Witam...czyli w takim colcie jak Ty masz Josie, sa te zarowki ktore podales...?nie wiesz czy pasuje diodki - chcilbm zrobic niebieskie podswietlanie...
pozdrawiam... |
dawaj diody (ja robilem u siebie sam od podstaw podswietlenie diodami ,wydalem na to niecale 30 zl i mam problem z glowy ,zadna zarowka nie bedzie mi sie przepalac ) |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2006, 21:56
|
|
|
jesli chodzi o zegarek to juz wspominalem ze tez mam z nim problem
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=5934
ale nikt mi nie pomogl wiec moze tym razem ktos bedzie wiedzial o co chodzi - problem w CJ0 '96, zegarek dziala na 1000% bo jak rozebralem i poswiecilem latarka w wyswietlacz to moglem bez problemu przestawiac godzine itd. nie dziala tylko podswietlanie, wymienilem zarowke i dalej nic (na tylnej sciance zegarka sie ja wyciaga) |
|
|
|
 |
|