Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie zegarów, nawiewu - typy żarówek
Autor Wiadomość
Berez
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2006, 13:48   Podświetlenie zegarów, nawiewu - typy żarówek

Witam!

Na poczatku usprawiedliwiam sie, że szukałem czegoś na ten temat ale nic nie znalazlem.
Potrzebuje informacji na temat zegarka. Od czasu do czasu działa ale częściej nie mam z niego pożytku. Czym jest to spowodowane?? Moze nie działaja tam jakieś styki czy coś. I odrazu pytanko drugie. Jakei diody ida do podświetlenia (parametry) konsoli środkowej i zegarów

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez josie 16-09-2006, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  

swireek
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2006, 11:43   

Przy regulacji ogrzewania sa żarówki T5-nie podales do jakiego samochodu wiec podaje do colta 92-96.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2006, 11:28   

Colt C5x:

1) panel środkowy:
-2x T5 w podświetleniu pokręteł nawiewu
-1x T5 popielniczka
-1x T5 gniazdo zapalniczki
-1x T5 (??) zegarek

2) Zegary:
-4x W5W podświetlenie tarcz
-x x T5 kontrolki
-2x (żaróweczka z wąsikami 12V do kupienia w elektronicznym) w każdym przycisku wokół zegarów - padają jak muchy

westman
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2006, 12:51   

Jeśli jest to Colt C50 to zegarek jet na bezpieczniku razem z oświetleniem kabiny. Wiec jesli nie działa ci zegarek + ta diabelna lampka gdy otwierasz drzwi to pewnie bezpiecznik nie łączy (ja tak miałem ) Jezeli twój zegarek nadal nie działa to napisz na "PW" gdzies u mnie lezał zegarek do C50

Berez
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 13:01   Faktycznie

Faktycznie panowie zapomniałem okreslić sie dokładnie jaki to MIŚ!!
Mój misiek to CAO 92r.
Wiec jeśli możecie to napiszcie czy są tam te same diody co w C50.

Dzieki i sorki ze tak pozno odpisuje
Pozdro

patrycjusz83
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 23:47   

Witam...czyli w takim colcie jak Ty masz Josie, sa te zarowki ktore podales...?nie wiesz czy pasuje diodki - chcilbm zrobic niebieskie podswietlanie...
pozdrawiam...

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-11-2006, 19:53   

patrycjusz83 napisał/a:
Witam...czyli w takim colcie jak Ty masz Josie, sa te zarowki ktore podales...?nie wiesz czy pasuje diodki - chcilbm zrobic niebieskie podswietlanie...
pozdrawiam...

dawaj diody :wink: (ja robilem u siebie sam od podstaw podswietlenie diodami ,wydalem na to niecale 30 zl i mam problem z glowy ,zadna zarowka nie bedzie mi sie przepalac :wink: )

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2006, 21:56   

jesli chodzi o zegarek to juz wspominalem ze tez mam z nim problem
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=5934
ale nikt mi nie pomogl :( wiec moze tym razem ktos bedzie wiedzial o co chodzi - problem w CJ0 '96, zegarek dziala na 1000% bo jak rozebralem i poswiecilem latarka w wyswietlacz to moglem bez problemu przestawiac godzine itd. nie dziala tylko podswietlanie, wymienilem zarowke i dalej nic (na tylnej sciance zegarka sie ja wyciaga)

Odpowiedz do tematu