Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Owczar
13-11-2012, 19:19
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000
Autor Wiadomość
spidernet 
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2007, 12:44   [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000

Kupiłem Galanta i mam w związku z tym kilka pytań odnośnie elementów.

1. Do wymiany jest prawa lampa, a jest to model Sportline. W związku z czym mam pytanie jaki dokładnie model lampy muszę kupić aby pasowała ona to tego Galanta? Czy wystarczy, że pokieruję się rocznikiem auta?

Foto lewej lampy: [img=http://img503.images...0282eo1.th.jpg]

2. Podobne zapytanie mam odnośnie maski auta. Czy w wersji sportline maska była jakoś inaczej profilowana czy też wystarczy posłużyć się tylko rocznikiem przy zakupie elementu?

Foto opisu pod maską: [img=http://img510.images...0283dp7.th.jpg]

3. Czy przy zakupie przedniej szyby muszę również na coś szczególnego zwrócić uwagę?

4. Prawy bok jest uszkodzony. Poniżej wrzucam fotki uszkodzenia -czy macie jakieś uwagi dot. fotek? Zastanawiam się jak nazwać elementy które muszę wymienić i gdzie je kupić?

5. Co z lusterkiem -wystarczy, że wymienię samą szybkę czy też będę musiał wymieniać całe lusterko?

Foto uszkodzenia: [img=http://img502.images...0284xf2.th.jpg]

Każda wskazówka jest dla mnie na chwilę obecną na wagę złota dlatego proszę o wszelkie uwagi :)
Ostatnio zmieniony przez spidernet 24-05-2007, 00:18, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 13-05-2007, 12:56   

skad ci sie wziela wersja sportline??
sport edition!
lampy sa takie same w kazdym modelu tego galanta

maska - tu bez wplywu na wersje wygladowa miala znaczenie wersja silnikowa i maski roznily sie wielkoscia garbu

szybe kupujesz do tego modelu

musisz kupic pas przedni i pewnie prawa cwiartke bo wiadomo ze mozna wyklepac, ale nie chcialbym jezdzic takim autem

do lusterka musisz kupic wklad i tyle

ogolnie zaprowadzilbym auto do blacharza i niech on sie martwi o czesci ktore musi wymienic bo sam bedzie o tym wiedzial najlepiej
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

spidernet 
Forumowicz

Wysłany: 13-05-2007, 13:26   

Matejko napisał/a:
skad ci sie wziela wersja sportline??
sport edition!
lampy sa takie same w kazdym modelu tego galanta

maska - tu bez wplywu na wersje wygladowa miala znaczenie wersja silnikowa i maski roznily sie wielkoscia garbu
...

Znalazłem w necie przednie lampy manualne i zastanawiam się jakie są jeszcze lampy w tym Galancie. Jak są manualne to muszą być też i automatyczne?

Co do wersji auta to mam taką nalepkę na karoserii -Sportline.

Jeśli maska różni się wysokością garbu tzn, że pewnie ten model ma większy garb. Wiesz może gdzie mogę szukać maski tego typu?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 22:57   

Ojj Czesio, przestan sie czepiac, nie widzisz ze kolega jest nowy :wink: :mrgreen:
Spidernet maski z wiekszym garbem wystepowaly jak sie nie myle w wersjach z silnikiem 2,5V6. Generalnie w Twoim przypadku jaka maske kupisz nie ma znaczenia, poza wizualnym. Jak Ci sie uda trafic od 2,5V6 to bierz - bedzie ladniejsza - bardziej agressiv :) a jak nie to trudno - obie beda pasowac. Lampy pewnie byly manualne w wersjach holenderskich - tam nawet szyby byly na korbke :lol: Wiec jesli masz pod lewa reka pokretlo z cyferkami 1-5 to szukaj lamp z elektryczna regulacja wys. swiecenia - z silniczkami.
Ja mechanikowi bym tak wszystkiego nie zostawial, zeby sie sam martwil. Robia takie przekrety, ze lepiej samemu trzymac reke na pulsie, no chyba ze to dobry znajomy czy cos w tym stylu. Do wymiany chyba jeszcze pojemnik na olej wspomagania i/lub na plyn do spryskiwaczy, moze osuszacz klimy - nie wiem, bo nie widac dokladnie. Tak czy siak trzeba by to rozebrac troche i zobaczyc z czego beda jeszcze ludzie, a co sie nadaje tylko do wymiany. Najwazniejsze zeby, zeby podluznica, zawieszenie i poduchy byly cale, reszta jest do przezycia.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-05-2007, 23:09   

Simones napisał/a:
maski z wiekszym garbem wystepowaly jak sie nie myle w wersjach z silnikiem 2,5V6
no troszkę sie jednak mylisz ;) były we szystkich wersjach od '99 :D (dokładnie od września 1998 ;) )

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 23:14   

Aha no widzisz, a jak to z nimi bylo DO wrzesnia 98 :?:

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 13-05-2007, 23:20   

Simones napisał/a:
a jak to z nimi bylo DO wrzesnia 98 :?:
maja mniejszy (delikatniejszy) "garb".
ps. Tak na marginesie ideą powstania większego "garbu" było umiejscowienie silnika GDI pod maską EA ;) Dlatego żeby nie wyróżniać poszczególnych wersji silnikowych taką maskę otrzymały wszystkie wersje :D

pozdro

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 23:24   

Ahaaa, no to ktos mnie kiedys wprowadzil w blad tlumaczac, ze byly w V6. Dzieki za sprostowanie.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 13-05-2007, 23:33   

Simones napisał/a:
poduchy byly cale

poduchy wybite. galant ten umieszczany byl na allegro ze dwa razy :D

spidernet 
Forumowicz

Wysłany: 14-05-2007, 18:58   

Powoli kupuję części na aukcjach. Blacharz powiedział mi, że trzeba wymienić prawy bok a konkretniej to na czym trzyma się prawy przedni błotnik. Pisałem o tym w punkcie 4 tematu. Czy ktoś mi powie jak nazwać ten element bo na necie nie bardzo potrafię tego znaleźć.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 14-05-2007, 19:30   

spidernet napisał/a:
Powoli kupuję części na aukcjach. Blacharz powiedział mi, że trzeba wymienić prawy bok a konkretniej to na czym trzyma się prawy przedni błotnik. Pisałem o tym w punkcie 4 tematu. Czy ktoś mi powie jak nazwać ten element bo na necie nie bardzo potrafię tego znaleźć.
podłużnica aukcje masz TU

pozdro

spidernet 
Forumowicz

Wysłany: 14-05-2007, 19:54   

roch_27 napisał/a:

podłużnica aukcje masz TU

pozdro

Nie potrzebuję całej podłużnicy bo moja jest prosta z tego co wiem. Blacharz powiedział że najlepiej jak kupię tylko element zaznaczony na czerwono: [img=http://img353.images...8081gb2.th.jpg]. O ile dobrze pamiętam koleś nazwał to jako fartuch czy jakoś podobnie...

Przy okazji -do czego służy zbiorniczek widoczny na foto -[img=http://img508.images...ytuusn7.th.jpg] ??

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 14-05-2007, 20:17   

Zmień blacharza...... jak tak wygląda nosek błotnika wewnętrznego, to mocowanie silnika i góry amora też dostały na 100%. Odłączyć błotnik można na fabrycznych zgrzewach - jak "blacharz" chce rzeźbić inaczej - uciekaj od niego jak najdalej......

To zbiorniczek płynu do wspomagania....

PS. Współczuję zakupu tego auta..... mam nadzieję, że chociaż tanio go kupiłeś

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 14-05-2007, 20:20   

Bartek napisał/a:
mam nadzieję, że chociaż tanio go kupiłeś

na aukcji z tego co pamietam stal za 17 klockow :D

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 14-05-2007, 20:21   

Rafal_Szczecin napisał/a:
na aukcji z tego co pamietam stal za 17 klockow :D

Ała.... za dychę bym nie kupił......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu