Przesunięty przez: Owczar 13-11-2012, 19:19 |
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000 |
Autor |
Wiadomość |
spidernet
Forumowicz

Auto: Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2007, 12:44 [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000
|
|
|
Kupiłem Galanta i mam w związku z tym kilka pytań odnośnie elementów.
1. Do wymiany jest prawa lampa, a jest to model Sportline. W związku z czym mam pytanie jaki dokładnie model lampy muszę kupić aby pasowała ona to tego Galanta? Czy wystarczy, że pokieruję się rocznikiem auta?
Foto lewej lampy: [img=http://img503.images...0282eo1.th.jpg]
2. Podobne zapytanie mam odnośnie maski auta. Czy w wersji sportline maska była jakoś inaczej profilowana czy też wystarczy posłużyć się tylko rocznikiem przy zakupie elementu?
Foto opisu pod maską: [img=http://img510.images...0283dp7.th.jpg]
3. Czy przy zakupie przedniej szyby muszę również na coś szczególnego zwrócić uwagę?
4. Prawy bok jest uszkodzony. Poniżej wrzucam fotki uszkodzenia -czy macie jakieś uwagi dot. fotek? Zastanawiam się jak nazwać elementy które muszę wymienić i gdzie je kupić?
5. Co z lusterkiem -wystarczy, że wymienię samą szybkę czy też będę musiał wymieniać całe lusterko?
Foto uszkodzenia: [img=http://img502.images...0284xf2.th.jpg]
Każda wskazówka jest dla mnie na chwilę obecną na wagę złota dlatego proszę o wszelkie uwagi |
Ostatnio zmieniony przez spidernet 24-05-2007, 00:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 13-05-2007, 12:56
|
|
|
skad ci sie wziela wersja sportline??
sport edition!
lampy sa takie same w kazdym modelu tego galanta
maska - tu bez wplywu na wersje wygladowa miala znaczenie wersja silnikowa i maski roznily sie wielkoscia garbu
szybe kupujesz do tego modelu
musisz kupic pas przedni i pewnie prawa cwiartke bo wiadomo ze mozna wyklepac, ale nie chcialbym jezdzic takim autem
do lusterka musisz kupic wklad i tyle
ogolnie zaprowadzilbym auto do blacharza i niech on sie martwi o czesci ktore musi wymienic bo sam bedzie o tym wiedzial najlepiej |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 13-05-2007, 13:26
|
|
|
Matejko napisał/a: | skad ci sie wziela wersja sportline??
sport edition!
lampy sa takie same w kazdym modelu tego galanta
maska - tu bez wplywu na wersje wygladowa miala znaczenie wersja silnikowa i maski roznily sie wielkoscia garbu
...
|
Znalazłem w necie przednie lampy manualne i zastanawiam się jakie są jeszcze lampy w tym Galancie. Jak są manualne to muszą być też i automatyczne?
Co do wersji auta to mam taką nalepkę na karoserii -Sportline.
Jeśli maska różni się wysokością garbu tzn, że pewnie ten model ma większy garb. Wiesz może gdzie mogę szukać maski tego typu? |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 22:57
|
|
|
Ojj Czesio, przestan sie czepiac, nie widzisz ze kolega jest nowy
Spidernet maski z wiekszym garbem wystepowaly jak sie nie myle w wersjach z silnikiem 2,5V6. Generalnie w Twoim przypadku jaka maske kupisz nie ma znaczenia, poza wizualnym. Jak Ci sie uda trafic od 2,5V6 to bierz - bedzie ladniejsza - bardziej agressiv a jak nie to trudno - obie beda pasowac. Lampy pewnie byly manualne w wersjach holenderskich - tam nawet szyby byly na korbke Wiec jesli masz pod lewa reka pokretlo z cyferkami 1-5 to szukaj lamp z elektryczna regulacja wys. swiecenia - z silniczkami.
Ja mechanikowi bym tak wszystkiego nie zostawial, zeby sie sam martwil. Robia takie przekrety, ze lepiej samemu trzymac reke na pulsie, no chyba ze to dobry znajomy czy cos w tym stylu. Do wymiany chyba jeszcze pojemnik na olej wspomagania i/lub na plyn do spryskiwaczy, moze osuszacz klimy - nie wiem, bo nie widac dokladnie. Tak czy siak trzeba by to rozebrac troche i zobaczyc z czego beda jeszcze ludzie, a co sie nadaje tylko do wymiany. Najwazniejsze zeby, zeby podluznica, zawieszenie i poduchy byly cale, reszta jest do przezycia. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:09
|
|
|
Simones napisał/a: | maski z wiekszym garbem wystepowaly jak sie nie myle w wersjach z silnikiem 2,5V6 | no troszkę sie jednak mylisz były we szystkich wersjach od '99 (dokładnie od września 1998 )
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:14
|
|
|
Aha no widzisz, a jak to z nimi bylo DO wrzesnia 98 |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 13-05-2007, 23:20
|
|
|
Simones napisał/a: | a jak to z nimi bylo DO wrzesnia 98 | maja mniejszy (delikatniejszy) "garb".
ps. Tak na marginesie ideą powstania większego "garbu" było umiejscowienie silnika GDI pod maską EA Dlatego żeby nie wyróżniać poszczególnych wersji silnikowych taką maskę otrzymały wszystkie wersje
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:24
|
|
|
Ahaaa, no to ktos mnie kiedys wprowadzil w blad tlumaczac, ze byly w V6. Dzieki za sprostowanie. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 13-05-2007, 23:33
|
|
|
Simones napisał/a: | poduchy byly cale |
poduchy wybite. galant ten umieszczany byl na allegro ze dwa razy |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 14-05-2007, 18:58
|
|
|
Powoli kupuję części na aukcjach. Blacharz powiedział mi, że trzeba wymienić prawy bok a konkretniej to na czym trzyma się prawy przedni błotnik. Pisałem o tym w punkcie 4 tematu. Czy ktoś mi powie jak nazwać ten element bo na necie nie bardzo potrafię tego znaleźć. |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 14-05-2007, 19:30
|
|
|
spidernet napisał/a: | Powoli kupuję części na aukcjach. Blacharz powiedział mi, że trzeba wymienić prawy bok a konkretniej to na czym trzyma się prawy przedni błotnik. Pisałem o tym w punkcie 4 tematu. Czy ktoś mi powie jak nazwać ten element bo na necie nie bardzo potrafię tego znaleźć. | podłużnica aukcje masz TU
pozdro |
 |
|
|
|
 |
spidernet
Forumowicz

|
Wysłany: 14-05-2007, 19:54
|
|
|
roch_27 napisał/a: |
podłużnica aukcje masz TU
pozdro |
Nie potrzebuję całej podłużnicy bo moja jest prosta z tego co wiem. Blacharz powiedział że najlepiej jak kupię tylko element zaznaczony na czerwono: [img=http://img353.images...8081gb2.th.jpg]. O ile dobrze pamiętam koleś nazwał to jako fartuch czy jakoś podobnie...
Przy okazji -do czego służy zbiorniczek widoczny na foto -[img=http://img508.images...ytuusn7.th.jpg] ?? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:17
|
|
|
Zmień blacharza...... jak tak wygląda nosek błotnika wewnętrznego, to mocowanie silnika i góry amora też dostały na 100%. Odłączyć błotnik można na fabrycznych zgrzewach - jak "blacharz" chce rzeźbić inaczej - uciekaj od niego jak najdalej......
To zbiorniczek płynu do wspomagania....
PS. Współczuję zakupu tego auta..... mam nadzieję, że chociaż tanio go kupiłeś |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:20
|
|
|
Bartek napisał/a: | mam nadzieję, że chociaż tanio go kupiłeś |
na aukcji z tego co pamietam stal za 17 klockow |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:21
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | na aukcji z tego co pamietam stal za 17 klockow |
Ała.... za dychę bym nie kupił...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
|