Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:30 |
[MSS ALL] [ELEKTRYKA] - Światła w MSS |
Autor |
Wiadomość |
slawekw_79 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 21:09 [MSS ALL] [ELEKTRYKA] - Światła w MSS
|
|
|
czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie że w miśku są strasznie słabe światła?? wcześniej miałem clio II miałem wstawione żarówki philipsa +50 % i super świeciły. tu mam te same i mam problemy z jazdą w nocy. Nawet jak mam czyściutkie klosze to źle widać. Co wy o tym sądzicie?? |
Ostatnio zmieniony przez xjacobs 05-03-2010, 13:26, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 21:30 Re: Światła w MSS 2002
|
|
|
slawekw_79 napisał/a: | czy tylko ja mam takie dziwne wrażenie że w miśku są strasznie słabe światła?? |
Nie tylko Ty masz takie wrażenie. Światła są rzeczywiście dość słabe w porównaniu do konkurencji. Najtańszym rozwiązaniem problemu (przynajmniej częściowym) jest kupno żarówek osram night breaker za czterdzieści kilka zł. Ja tak zrobiłem i po raz pierwszy przy wymianie żarówek różnica jest odczuwalna. A jak masz kasę do xenon - tylko uważaj na zestawy z allegro za kilkaset zł.
Pozdro, |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 01:18
|
|
|
Rzeczywiście są dość słabe światła. Zwłaszcza światła mijania. Na trasie gdy trzeba zmienić światła drogowe na mijania to mało co widać... |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 09:50
|
|
|
To prawda - mam takie same odczucia. Mam to "nieszczęście", że tata ma nową Vectrę i w porównaniu do jego xenonów to światła w MSS są żałośnie słabe (nawet w Lupo siostry światła są dużo lepsze). Sytuacja pogorsza się jeszcze w taką pogodę jak teraz (mnóstwo błota na jezdni), kiedy warstwa syfu osadzi się na kloszu reflektora...
W najbliższym czasie będę kupował Philips Blue Vision i mam nadzieję, że przynajmniej w jakimś stopniu poprawi to obecną sytuację. |
|
|
|
 |
slawekw_79 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 20:05
|
|
|
slo_mo napisał/a: | To prawda - mam takie same odczucia. Mam to "nieszczęście", że tata ma nową Vectrę i w porównaniu do jego xenonów to światła w MSS są żałośnie słabe (nawet w Lupo siostry światła są dużo lepsze). Sytuacja pogorsza się jeszcze w taką pogodę jak teraz (mnóstwo błota na jezdni), kiedy warstwa syfu osadzi się na kloszu reflektora...
W najbliższym czasie będę kupował Philips Blue Vision i mam nadzieję, że przynajmniej w jakimś stopniu poprawi to obecną sytuację. |
wątpie żebyś zauważył znaczne polepszenie, ale próbuj
mi się wydaje że to wina odbłyśnika ponieważ zauważyłem że bardzo dożo światła "ucieka" na boki dobrze to widać jak się stanie bokiem pod jakąś ścianą |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 23-01-2008, 08:53
|
|
|
Od niedzieli, czyli od zakupu samochodu miałem to samo wrażenie. Wczoraj definitywnie pozbyłem się tej wady. Przełożyłem żarówki z nissana, które kupiłem za namową znajomego (wcześniej miałem Philips GT 150).
NightGuide jest rozwiązaniem waszych problemów. Poprostu R E W E L A C J A !!!
Śmieszny jest efekt tych 3 kolorów, ale żaróweczki polecam z całego serca. |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 15:06
|
|
|
cns80 napisał/a: | NightGuide jest rozwiązaniem waszych problemów. Poprostu R E W E L A C J A !!! |
Sprawdzone w praktyce, czyli wchodzę w to!
Dzięki |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 23-01-2008, 15:23
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Sprawdzone w praktyce, czyli wchodzę w to!
Dzięki | Jeśli masz jakieś inne żarówki to wpadnij na spota. Odjedziemy na jakąś ciemną ulicę i zrobimy zdjęcia porównawcze na forum. |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 15:24
|
|
|
cns80 napisał/a: | slo_mo napisał/a: | Sprawdzone w praktyce, czyli wchodzę w to!
Dzięki | Jeśli masz jakieś inne żarówki to wpadnij na spota. Odjedziemy na jakąś ciemną ulicę i zrobimy zdjęcia porównawcze na forum. |
Teraz mam ori - nie ruszane odkąd wyjechał z fabryki.
Foty jak najbardziej można pyknąć, nawet będzie lepsze porównanie do standardu. |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 16:06
|
|
|
slo_mo napisał/a: | cns80 napisał/a: | slo_mo napisał/a: | Sprawdzone w praktyce, czyli wchodzę w to!
Teraz mam ori - nie ruszane odkąd wyjechał z fabryki.
Foty jak najbardziej można pyknąć, nawet będzie lepsze porównanie do standardu. |
A ja może się dorzucę ze swoimi osramami night breakerami. Zobaczymy kto jest najlepszy z najgorszych |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 25-01-2008, 07:45
|
|
|
niutiger napisał/a: | A ja może się dorzucę ze swoimi osramami night breakerami. Zobaczymy kto jest najlepszy z najgorszych |
No to dawaj. Jestem bardzo ciekaw takiego porównania. |
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 20:15
|
|
|
A może chcecie i dla porównania takie standardowe ze stacji paliw jakieś Tungsramy czy jakoś tak one się nazywają Napiszcie tylko gdzie i kiedy |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 23:52
|
|
|
djandrew napisał/a: | A może chcecie i dla porównania takie standardowe ze stacji paliw jakieś Tungsramy czy jakoś tak one się nazywają Napiszcie tylko gdzie i kiedy |
Jak tak dalej pójdzie to na spociku w lutym przyjedzie kilkanaście MSS i każdy z innymi żarówkami. Porobimy super zdjęcia porównawcze i sprzedamy je jednemu z pism motoryzacyjnych |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2008, 01:14
|
|
|
na jakim spociku bo nie jestem temacie? |
|