[EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1998r, kombi, czerwony, Warszawa |
Autor |
Wiadomość |
polaff
Mitsumaniak
Auto: *
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2452 Skąd: ....
|
Wysłany: 11-05-2011, 13:24 [EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1998r, kombi, czerwony, Warszawa
|
|
|
Witam!!!
Wstępnie się zdecydowałem pojechać obejrzeć to auto:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C18726593.html

Kod: |
Witam
Wystawiam do sprzedaży mitsubishi galanta (2,4 benzyna V6), który został dla mnie sprowadzony ze Szwajcarii w 2009 r. Jestem w zasadzie jego drugim właścicielem (nie licząc handlarza od którego auto kupiłem). Auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym. W sezonie zimowym wymieniałem tarcze przednie na sportowe mikody (nawiercane, rowkowane) oraz wymieniłem klocki na ATE. Samochód jeździ na najlepszym (moim zdaniem) oleju- pełen syntetyk- MOTUL 8100 0W30. Wymiana oleju CATROL TRANSMAX Z w skrzyni biegów przy stanie 223 000 km. Auto przeszło świeżo przegląd techniczny (przy stanie 241 600 km), podczas którego wymieniono wszystkie filtry oraz olej. Klimatyzacja nabijana w zeszłym roku oraz swieżo czyszczona, świeżo wyprana tapicerka.
Auto ma automatyczną skrzynię biegów, tempomat, oryginalny radiomagnetofon mitsubishi z ukrytą zmieniarką na 10 płyt CD. Lakier jest w bardzo dobrym stanie (poza widocznym na zdjęciu lekkim odkształceniem/zarysowaniami tylnego zderzaka - tzw. przygoda prakingowa.
Licznik, jak w wielu innych przypadkach, nie jest "kręcony" - przebieg do 210000 udokumentowany szwajcarską książką serwisową. Następnie przebieg dokumentowany w polskim auto serwisie. O auto dbałem, egzemplarz nie był "zajeżdżany".
Auto jest na stalowych felgach oraz oponach zimowych bridgestone. Niestety letnich nie dołączam, ponieważ ktoś je sobie "pożyczył" bez pytania, no i niestety nie oddał.
Do auta dołączam dywaniki letnie i zmiowe oraz wkładkę do bagażnika.
Komplet trzech kluczyków.
Zapraszam do oglądania, proszę o kontakt w godzinach popołudniowych- po 18.00, wtedy jetem w stanie odpowiedzieć na wszelkie pytania. Cena do negocjacji.
|
proszę o pomoc w ocenie, na ca mam zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin?
Cena do negocjacji w dość znacznym stopniu, a po tym roczniku cudów się nie spodziewam.
zamierzam jutro tam się wybrać. |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 12-05-2011, 11:42, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2011, 13:38
|
|
|
dostosuj temat do wzoru jaki powinien być, wtedy więcej osób odpisze i zwróci uwagę na ten post.
wygląda ok, nadkola tylne chyba już zrobione, przednie kielichy chyba też już ktoś mazał - zapytaj o to sprzedawcę, sprawdź dobrze skrzynię - pada w nich konwerter, (jak masz w faq które zamieściłem Ci w innym temacie),
wycieraczka pasażera jakoś tak wysoko jest ustawiona - mogą być to pierwsze oznaki zapieczonego mechanizmu - drobna sprawa ale trzeba zrobić żeby w trasie nie zawiodły, zapytaj kiedy robiony był rozrząd, a jak chcesz zakładać gaz to jeszcze świece i reszta układu wn. ogólnie galant jest już autem mniej trwałym niż Twoje Pajero, lecz jeżeli przebieg prawdziwy a silnik w dobrym stanie to pojeździsz jeszcze drugie tyle bez remontu. ogólnie całkiem dobre pieniążki jeżeli opis jest prawdziwy, ale zapytaj o wady bo właściciel pisze tylko o tych dobrych stronach |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-05-2011, 13:58
|
|
|
Z wad wymienił mi same drobne tematy typu:
-problem z radiem - coś nie tak z anteną jak odkręcił antenę i przyłożył zamiast niej wkrętak to było ok (ja z wkrętakiem nie będę jeździł )
- nie działający zegarek (mowi że trzeba przelutować)
wspominał również o zrobionej rok temu konserwacji podwozia (to chyba da się gołym okiem wybadać)
rozrząd do wymiany za 30 tyśkm
mi w tym konkretnym egzemplarzu podoba się to, że właściciel starał się dbać o to auto (mowi, e to jego pierwsze własne...) - jest jakies takie ogarnięte i nie wygląda na dopucowane na handel...
a jak sprawdzić konwerter? bo jakoś nie mam przekonania czy metoda opisana w faq jest 100% słuszna (że niby gaz i hamulec na full przy wpiętym D - boję się testować tą metodę na mondku i pojarce...) |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 12-05-2011, 09:17
|
|
|
Brakuje zdjęć lewej strony auta. Zaślepka poduszki powietrznej pasażera jakby odstawała na jednym ze zdjęć.
W komorze silnika nawet czysto |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-05-2011, 09:34
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Zaślepka poduszki powietrznej pasażera jakby odstawała na jednym ze zdjęć.
|
czy stare japońce są tak edit że w 13 letnim aucie to też powinno być idealne?
A tak szczerze to wierzyć mi się nie chce że ta poduszka tam jest...
Na forum nie używamy wulgaryzmów, także wykropkowanych |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 12-05-2011, 09:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2011, 09:41
|
|
|
polaff napisał/a: | A tak szczerze to wierzyć mi się nie chce że ta poduszka tam jest... |
Otwórz schowek i wsadź rękę lub zajrzyj i wszystko jasne.
BTW, u mnie jest bardzo równo |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-05-2011, 10:09
|
|
|
macie jeszcze jakieś sugestie (poduszkę sprawdzę...)
Ja na 99% dziś do warszawki jadę go oglądać, może mi coś podpowiecie...? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2011, 11:20
|
|
|
tomek84 napisał/a: | zarejestrowany w pl, a nie od handlarza |
Był jednak kupiony od handlarza. Ogarnięty właściciel doprowadził go być może do porządku. |
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-05-2011, 11:35
|
|
|
z tego co usłyszałem od właściciela wnioskuję, że starał się o niego dbać. JEdnak mimo to muszę na "dzień dobry" rozrząd wymienić bo ostatnio wymieniany był w....
.... Szwajcarji, a szkoda było by silnik skasować...
[ Dodano: 12-05-2011, 12:14 ]
a gdzie galant ma VIN nabity? |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 12-05-2011, 19:56
|
|
|
polaff napisał/a: | a gdzie galant ma VIN nabity? |
na podszybiu |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-05-2011, 01:13
|
|
|
atsar napisał/a: | polaff napisał/a: | a gdzie galant ma VIN nabity? |
na podszybiu |
nie da się go niezauważyć.... ale dzięki za odpowiedź.
Misiu kupiony. Jest super brzmienie nie do pobicia, szkoda, że wskazówka od poziomu paliwa szaleje, a mondeo 2,0 tdci w automacie wciąga go nosem....
Ale prowadzi się ja poprzednie mondeo - wzorcowo.
Zawieszenie ... - idealny kompromis pomiędzy prowadzeniem a wygodą.
Auto rewelacyjne i bije na głowę większość współczesnych w swojej klasie.
Ciekaw jestem ile to LPG zje/100km... |
|
|
|
 |
|