|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana prawego przedniego nadkola |
Autor |
Wiadomość |
Plut3k
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2011, 09:47 Wymiana prawego przedniego nadkola
|
|
|
Witam
Muszę wymienić nadkole, ale jak zauważyłem, to przy starym są jakieś "plastikowe?" nity. Razem z nowym nadkolem nie dostałem, żadnych nitów. Czy wymianę mogę zrobić sam czy lepiej u mechanika, który miałby nity...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kami mits
Nowy Forumowicz kami mits
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 14-05-2011, 13:31
|
|
|
ja kiedyś też wymieniałem nadkole i nie przyczepiałem na żadne nity tylko kupiłem w motoryzacyjnym takie kołki rozporowe plastikowe...
moim zdaniem nie trzeba jechać do mechanika samemu to zrobsz w kilka minyt |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.9 TD
1997r |
|
|
|
 |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
|
Wysłany: 15-05-2011, 12:21
|
|
|
Poradzisz sobie samodzielnie, ale musisz przygotować nowe kołki, ponieważ te oryginalne są w praktyce jednorazowego użytku i trudno je odkręcić bez uszkodzenia. Zwróć uwagę, że nadkole mocuje się jednocześnie kołkami o dwóch różnych rozmiarach. Mniejsze wzdłuż krawędzi błotnika i o ile dobrze pamiętam jeden większy w górnym mocowaniu przy kielichu amortyzatora, a drugi większy w miejscu łączenia ze zderzakiem. |
|
|
|
 |
Kleszczak
Forumowicz Maniak z forda
Auto: Carsima
Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 47 Skąd: Lubycza Królewka/Horyniec
|
Wysłany: 15-05-2011, 15:00
|
|
|
kołoki rozporowe można dopasować inne jak się takie posiada, w twoim przypadku jedynie nowe, jest ich chyba 3 albo cztery. Jeden kosztował złotówkę.
Coś takiego:kołek
Spokojnie sobie sam poradzisz z wymianą. |
|
|
|
 |
|
|