|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ustawianie zapłonu pajero II 2.8 TDI |
Autor |
Wiadomość |
sadki91
Forumowicz
Auto: PAJERO II 2.8 TDI, 96r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2011, 17:23 ustawianie zapłonu pajero II 2.8 TDI
|
|
|
Witam
Ustawiał ktoś może zapłon w takim miśku (pajero 2.8 tdi 1996r)??? głównie chodzi mi o opóźnianie i przyspieszanie, obejrzałem to mniej więcej z grubsza tylko nie wiem jak się do tego zabrać (wymieniłem wtryski i silnik trochi nierówno pracuje, i przy wyższych obrotach braknie mu mocy i kopci)
Proszę o jakieś rady:-)) |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 15-05-2011, 20:55
|
|
|
Hej podeslij mi na prive twoj e-mai to wysle ci serwisowke do tego silnika, wszystko jest tam lopatologicznie i na rysunkach wyjasnione |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 15-05-2011, 21:57
|
|
|
sadki91 napisał/a: | wymieniłem wtryski i silnik trochi nierówno pracuje, i przy wyższych obrotach braknie mu mocy i kopci | Jeśli kopci na niebiesko/szaro, to musisz przyspieszyć zapłon, czyli popuszczasz pompę i obracasz przeciwnie do ruchu zegara (góra pompy w stronę silnika), ale nie przesadzaj, przestaw najpierw np. o 1mm i sprawdź efekt.
A jeśli kopci na czarno to zastanowiłbym się co to za wtryski, są pewne? |
|
|
|
 |
sadki91
Forumowicz
Auto: PAJERO II 2.8 TDI, 96r.
|
Wysłany: 15-05-2011, 23:52
|
|
|
wtryski są pewne, bo od zbyszka:-))) dzięki za porady |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 16-05-2011, 22:09
|
|
|
jakbys mial problemy to pytaj, ja u siebie w tym tygodniu tez bede ustawial, czekam tylko na czujnik az mi przyjdzie |
|
|
|
 |
|
|