|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Ciężko Pali na Ciepłym i Dymi |
Autor |
Wiadomość |
Wokerek90
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DiD 115ps 2001r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2011, 10:29 [Cari 1.9DI-D] Ciężko Pali na Ciepłym i Dymi
|
|
|
Wita. mam problem z cari a mianowicie na zimnym silniku odpala od tzw kopa a na ciepłym silniku trzeba go pochechłać troche aż załapie nawet 5-6 sekund a czasem i lepiej dodatkowo zauważyłem ze przy normalnej jeździe do 2k obrotów dymi na czarno po dodaniu gazu a jak ostrzej dodam gazu to chmura za mną, turbina po regeneracji wiec powinna być dobra świece też wymieniane rok temu wiec powinny być dobre, przepływkę podmieniłem i to samo, moze to nie do tego ale na zaworze N75 starym szedł jakby miał sporo wiecej koni na drugim biegu koła się slizgały po przykotłowaniu ale zmieniłem N75 na inny i teraz myśle idzie na te 115 koni jak powinno być, dodam też ze wydaje mi się jakby na zimnym silniku lepiej szedł z dołu a jak temperatura stanie na pionowo te 90 stopni to jakoś słabiej przyśpiesza z dołu a po 2.5k obrotów mniej wiecej tak samo i prosze o pomoc co to może byc? czujnik temperatury podejrzewam albo pompe wysokiego ciśnienia;/ |
|
|
|
 |
|
|